prve slike

[FOTO] Maserati pokazao potpuno novi GranTurismo, na tržište stiže 2023.

19.09.2022 u 15:52

Bionic
Reading

Motor koji će koristiti novi GT je V6 Nettuno s dvostrukim turbopunjačem snage 630 KS, koji je prvi put ugrađen u superautomobilu MC20 sa središnje postavljenim motorom, kao i novom SUV-u Grecale

Novi Maserati GranTurismo izašao je na cestu prije svog službenog predstavljanja, u verzijama Modena i Trofeo opremljenim V6 Nettuno motorom. Nove fotografije stigle su samo nekoliko dana nakon što je prototip gotovo identičnog, ali potpuno električnog modela Maserati Granturismo Folgore primijećen bez ikakve kamuflaže, kako juri cesatama u Kaliforniji, za vrijeme Monterey Car Week-a.

GranTurismo je coupé visokih performansi i istinska ikona talijanske marke, a njegova livreja ima samo jednu poruku: povratak Maseratijeve ikone stvorene prije 75 godina.

Sve je počelo s modelom A6 1500 (u proizvodnji od 1947. do 1956.), modelom revolucionarnog duha, pretečom klase automobila kakva dosad nije bila viđena. Nastavit će utjecati na automobilski krajolik u cijelom svijetu i na uzastopne generacije Maseratijevih cestovnih automobila.

Granturismo je način života '100 posto Made in Italy', što znači da je tip automobila visokih performansi, pogodan za velike udaljenosti i udobna putovanja. Ideja je nastala nakon Drugog svjetskog rata, u vrijeme talijanskog gospodarskog procvata, kada smo svijetu pokazali naše vrhunske proizvode, našu snagu, optimizam i bezbrižan stav, volju za radom, ali i za uživanjem.

  • +3
Maserati GranTurismo Izvor: Promo fotografije / Autor: Maserati

U tom povijesnom trenutku, Maserati je riješio jednadžbu koja se činila nemogućom: novi koncept luksuzne mobilnosti, sposoban spojiti performanse i udobnost.

Danas je energija nove generacije Maserati GranTurismo spremna povesti talijansku marku sportskih automobila naprijed u budućnost svojim jedinstvenim stilom i urođenom sklonošću inovacijama.

Prema proizvođaču, električni GranTurismo i SUV Grecale bit će lansirani 2023., dok će obećano treće potpuno električno vozilo koje bi trebalo stići sljedeće godine vjerojatno biti Maserati Grancabrio grand tourer s otvorenim krovom - tehnički identičan GranTurismu. Električne verzije Quattroportea, Levantea i MC20 uslijedit će do 2025. godine, u skladu s planom Modene da postupno ukida modele s motorima s unutarnjim iizgaranjem tijekom sljedeće tri godine.