Maserati Nettuno V6 90° twin turbo motor

[FOTO] Maserati predstavio Project24: Ova sportska jurilica nije za svakoga, a moći će je nabaviti samo 62 sretnika

26.07.2022 u 14:44

Bionic
Reading

Project24 će imati Maserati Nettuno V6 90° twin turbo motor obujma 3000 cm³ snage 740 KS te 6-brzinski sekvencijalni trkaći mjenjač s polugicama na volanu

Maserati, talijanski proizvođač sportskih automobila, predstavlja Project24. Projekt (naveden kodnim imenom) ograničene serije supersportskog automobila od samo 62 primjerka za podizanje neograničene performanse marke na novu razinu adrenalina na stazi.

Istinski ekstremni automobil samo za stazu nasljeđuje specifikacije Maseratija MC20, poboljšavajući ga tehničkim specifikacijama koje su još više napredovale: najsuvremeniji V6 Nettuno motor dodaje nove turbopunjače za povećanje snage na 740 KS, inovativni ovjes , karbonsko-keramički kočioni sustav i gume podešene za utrke, kao i sigurnosne značajke koje je odobrila FIA.

Na temelju opsjednutosti brenda lakoćom, ciljana težina novog vozila Maserati bit će ispod 1250 kg. Savršena kombinacija snage i lakoće rezultira nevjerojatnim vozilom s omjerom snage i težine od približno 1,69 kg/KS.

Dizajn bez granica

Dizajniran od strane Centro Stile Maserati, Project24 ima potpuno novi izgled. Ovaj put Maseratijev dizajn pomiče granice do krajnjih granica, bez ograničenja koja se obično vide u trkaćim automobilima. Rezultat je nešto dosad neviđeno, kombinirajući ljepotu s istinskim sportskim sposobnostima kako bi odmah postao klasični kolekcionarski predmet. Proizvođač navodi kako je ovo necestovni homologirani automobil, koji je posebno pripremljen samo za korištenje na stazi.

Maserati Project24 simbol je ekskluzivnosti i ponudit će jedinstveni raspon usluga, uključujući iskustva specifična za stazu i najsuvremeniju podršku, isključivo za vlasnike modela Project24.

Tehničke specifikacije

Project24 će imati Maserati Nettuno V6 90° twin turbo motor obujma 3000 cm³ snage 740 KS s Maserati Twin Combustion (MTC) Twin Spark s TJI dvostrukom kontrolom izgaranja. Što se mjenjače tiče imati će Pogonski sklop/prijenos 6-brzinski sekvencijalni trkaći mjenjač s polugicama na volanu, pogon na dva stražnja kotača te trkaću spojku i samoblokirajući mehanički diferencijal s ograničenim proklizavanjem.

Potpuno nova karoserija od karbonskih vlakana sa specifičnim komponentama od prirodnih vlakana imati će aerodinamiku visokih performansi te višestruko podesivo prednje i stražnje krilo za visoku potisnu silu, prednja LED svjetla, kišno svjetlo koje je odobrila FIA te Lexan prednje i bočne prozore.

Što se podvozja tiče, njegov ultra-lagani središnji monokok od karbonskih vlakana nudi mjesto za dvije osobe. Project24 će imati kovani 18-colne aluminijske naplatke po narudžbi sa središnjom maticom i slick gume za stazu. Što se kočnica tiče, imati će trkaće čeljusti sustava kočenja te Brembo CCMR ventilirane trkaće kočnice uz hlađenje kočnica po narudžbi

Dimenzije vozila su sljedeće: širina 2020 mm, visina 1220 mm. Suha težina mu je manja od 1250 kg te je u skladu sa zahtjevima FIA-e za sigurnost utrka.

Cijena nije navedena.