uoči premijere

[FOTO] Dacia pokazala kako će izgledati novi Sandero i Sandero Stepway: Prepoznatljivi i moderni

07.09.2020 u 15:34

Bionic
Reading

Dacia će otkriti sve detalje na premijeri 29. rujna, kad će se saznati sve pojedinosti o novim vozilima Sandero i Sandero Stepway

Prije samo koji dan pokazali smo siluete nova tri Dacijina modela iz game Sandero, a danas je proizvođač pokazao i njihove prve službene fotografije. Dacia predstavlja novu, treću generaciju modela Sandero i Sandero Stepway, potpuno novog dizajna (novi Logan neće biti dostupan na hrvatskom tržištu). Ove modernije verzije vjerno prenose duh svojih prethodnika. Uz uvijek nenadmašnu cijenu i kompaktne vanjske dimenzije, novi modeli nude suvremeniju, bogatiju opremu i više svestranosti, zadržavajući pritom svoje temeljne vrijednosti, a to su jednostavnost i pouzdanost.

Danas se više nego ikad ponuda Dacijinih vozila savršeno podudara s očekivanjima kupaca, kojih je sve više i čije se mišljenje sve više uzima u obzir. U njihovom svakodnevnom životu, kao i u njihovoj potrošnji, svaka radnja danas poprima novo značenje i nove vremenske odrednice: 'izolirana radnja' (engl. isolated act) sada je zamijenjena dugoročnim pristupom. Posebno mjesto u tom novom sustavu zauzima automobil: radi se o kupnji na duži rok, a odabir vozila dobro je promišljen i simboličan. Zašto uvijek ciljati na nešto više kad kupci Dacije žele samo nešto bolje i po pravednoj cijeni?!

Počevši od jednog modela koji se proširio u cjelovitu i raznoliku paletu modela, Dacia već 15 godina provodi preobrazbu automobila. Sandero je postao kultni model i bestseler te je od 2017. godine najprodavanije osobno vozilo privatnim kupcima u Europi. Niti u Hrvatskoj prodaja Dacijinih modela ništa ne zaostaje za inozemnim tržištima, a to pokazuju upravo danas objavljeni prodajni rezultati za mjesec kolovoz 2020. u Hrvatskoj.

Tijekom 15 godina marka Dacia se u automobilskoj industriji nametnula kao predvodnik pokreta. Sam proizvođač Dacia kaže da se radi o 'vrhunskoj marki koja stvara osjećaj povezanosti'. Marka je to čija ponuda danas poprima još jednu dodatnu dimenziju s dva nova modela koja su modernizirana, ali ipak usredotočena na ono što je važno njihovim kupcima.

Suvremene i dinamične linije

Zahvaljujući posebno naglašenom zadnjem kraju i lukovima kotača, novi Sandero odiše snažnom osobnošću i ostavlja dojam robusnosti. Silueta mu je pak elegantnija zahvaljujući vjetrobranskom staklu s većim nagibom, nižem krovu, fluidnoj krovnoj liniji i radioanteni postavljenoj na kraju krova. Unatoč nepromijenjenoj visini podvozja, novi Sandero djeluje kao da je niži i da čvršće stoji na kotačima, što je postignuto zahvaljujući proširenom tragu kotača i kotačima u ravnini karoserije.

S povišenim podvozjem Sandero Stepway postaje svestrani pustolov Dacijine palete modela. Upečatljiv dizajn vanjskog dijela ovog vozila poziva na bijeg i avanturu. Novi Sandero Stepway dodatno naglašava imidž i obilježja crossover vozila snažnijim isticanjem različitosti u odnosu na novi Sandero. Na prednjem dijelu odmah u oko upada prepoznatljiv, rebrasti i obliji poklopac motora, kromirani logotip Stepway na prednjoj maski te istaknuta krilca iznad svjetala za maglu.

Jedinstven svjetlosni potpis

Prednja i stražnja svjetla premijerno otkrivaju novi svjetlosni potpis marke Dacia u obliku slova 'Y'. Upravo zahvaljujući takvim svjetlima ova treća generacija odiše snažnim identitetom. I sprijeda i straga vodoravna linija povezuje dva svjetla i ulazi u njihove okvire, čime se vozila vizualno proširuju.

Ovo je nova generacija klasika koji nude uvijek isto obećanje: više domišljatih rješenja, dostupnost većem broju ljudi i zadržavanje više tipičnih obilježja marke Dacia.

Dacia će otkriti sve detalje na premijeri 29. rujna, kada će se saznati sve pojedinosti o novim vozilima Sandero i Sandero Stepway.