vesela karavana

[FOTO] Citroën My Ami Buggy na Siciliji: Avantura i potpuno električna mobilnosti urbanog miniautomobila

03.11.2022 u 15:10

Bionic
Reading

Prodavana u Francuskoj tijekom ljeta, gdje je rasprodana u samo 18 minuta, posebna serija proizvedena je u samo 50 numeriranih primjeraka

Citroën je ponovno protagonist održive mobilnosti, i to ovaj puta u Italiji: od 14. do 22. listopada održana je 'Citroën My Ami Buggy Tour', putujuća manifestacija na Siciliji u potpunosti posvećena modelu Citroën Ami. Ovaj potpuno električni urbani miniautomobil je originalno rješenje mobilnosti s nultom emisijom, nekonformističko i dostupno svima.

Citroën je krajem prošle godine pokazao My Ami Buggy Concept, kao oslobođenu i osebujnu ilustraciju objekta dizajniranog za uživanje u slobodnom vremenu na nov način. Zamislili su ga kao pionira s ekstrovertiranim, šarenim i mišićavim stilom koji i dalje nastoji ostati vrlo jednostavan i funkcionalan. Timovi Citroëna osmislili su ovaj potpuno oslobođeni Ami, namijenjen svima onima koji bi tražili električno, lako za korištenje vozilo snažne osobnosti, koje odiše nevjerojatnim karakterom.

Od obronaka Etne do solana, prolazeći kroz legendarnu Dolinu hramova, ultrakompaktni električni automobil obišao je sva glavna mjesta na otoku - Cataniju, Siracusu, Ragusu, Agrigento, Trapani, Palermo - privlačeći pozornost promatrača i fanova. Za trajanja ove manifestacije ukupno je prijeđeno oko 700 km, obavljeno 200 testnih vožnji, uz posjećenost od oko 7000 ljudi.

Sicilijanski event je isto tako omogućio predstavljanje modela Citroën My Ami Buggy talijanskoj javnosti, ultralimitirano izdanje koje poziva na šetnje i slobodno vrijeme provedeno na otvorenom. Prodavana u Francuskoj tijekom ljeta, gdje je rasprodana u samo 18 minuta, posebna serija proizvedena je u samo 50 numeriranih primjeraka.

  • +8
Citroën My Ami Buggy Izvor: Promo fotografije / Autor: Citroën

Izvana privlači poglede svojim otkačenim linijama i posebnom kaki bojom, dok su iznutra detalji i dodaci u acid žutoj boji koji daju veseli ton karoseriji. Kokpit otvoren prema vanjskom svijetu s cjevastim metalnim strukturama koje zamjenjuju vrata i zlatni naplatci ga čine zadivljujućim.

Svima onima slobodnog duha i ljubiteljima aktivnosti na otvorenom My Ami Buggy obećava uzbudljiva putovanja puna avanture. Veseo, dizajniran za slobodno vrijeme, savršen je za vikende, odmor na moru ili u prirodi, također zahvaljujući krovu od tkanine koji se skida.