hrvatska premijera

Citroën Berlingo Business M; putnički automobil prilagođen poslovnim korisnicima

02.06.2020 u 09:42

Bionic
Reading

Glavna pogodnost je činjenica da se registrira kao lako gospodarsko vozilo koje udovoljava homologaciji N1 s mogućnošću 100 posto odbitka PDV-a, a i oslobođen je posebnog poreza na motorna vozila

Prije gotovo godinu dana Citroën je imao svoju hrvatsku premijeru modela Berlingo u obje verzije - putničku i gospodarsku. Tada smo isprobali upravo ovu drugu verziju, oznake Business Feel M BlueHDi 100 BVM s dizelskim motorom snage 102 KS. Nakon toga smo na jednotjednom testu imali najdužu izvedbu Citroën Berlingo Business XL Feel BlueHDi 130 s dizelskim motorom snage 130 KS. Imali smo na testu i kraću verziju Berlinga Feel M BlueHDi 100, izgrađenom na EMP2 platformi. Uz ovaj naziv modela treba reći da je u pitanju bila oprema XTR, a koji sugerira da se radi o modelu go-anywhere.

S prvim danima lipnja Citroën je objavio kako je obogatio svoju ponudu modela i putničkim automobilom Berlingo Business M, prilagođenim poslovnim korisnicima. Ovaj model preuzima dinamičan stil osobnog vozila, njegove vozne karakteristike i adute u pogledu udobnosti i sigurnosti te prednosti lakog gospodarskog vozila poput nosivosti i velikog tovarnog prostora.

Dimenzije modela Berlingo Business M su sljedeće: duljina 4403 mm, širina 1848 mm (s otklopljenim retrovizorima 2017 mm), visina 1844 mm, a međuosovinski razmak 2785 mm.

U ponudi je s pet sjedala koja su smještena u dva reda, kao u putničkom Berlingu, te s pregradnom stijenom i rešetkom iza drugog reda sjedala. Fiksna pregrada omogućuje siguran prijevoz tereta i putnika. Citroën Berlingo Business nudi velikodušnu prostornost i referentnu modularnost zahvaljujući preklopivim sjedalima. Ovaj jedinstveni model namijenjen je prijevozu putnika, ali i prijevozu tereta uz nosivost do 900 kg i obujam prostora za teret do 1355 litara.

Glavna pogodnost njegove nabave je činjenica da se registrira kao lako gospodarsko vozilo koje udovoljava homologaciji N1 s mogućnošću 100 posto odbitka PDV-a i oslobođen je posebnog poreza na motorna vozila. Duljina M dolazi s dvije razine opremljenosti, Live i Feel.

Sprijeda se Berlingo Business ističe višim i kraćim poklopcem motora, prednjim krajem u skladu s identitetom marke Citroën s dvostrukim svjetlosnim potpisom i pomaknutim vjetrobranskim staklom koje nudi više prostora i svjetlosti. Fluidna silueta također je naglašena krovnim nosačima Airbump® koji ističu robusnost vozila i ujedno štite karoseriju.

Citroën Berlingo Business ima široku ponudu boja karoserije: Sable, Aqua Green, Siva Acier, Siva Platinium, Crna Onyx, Deep Blue i Bijela Banquise. Personalizacija se može naglasiti paketom opreme Boja uz detalje u bijeloj ili narančastoj, a koji se nalaze oko svjetla za maglu i na bočnim letvicama.

Citroën Berlingo Business potpuno se uklapa u program Citroën Advanced Comfort®. Nudi optimalnu kvalitetu u vožnji koja pretvara svako putovanje u trenutke užitka zahvaljujući udobnosti sjedala, ovjesu i zvučnoj izolaciji visoke razine.

Praktičnom iznutra i izvana, Citroënu Berlingo Business pristupa se vrlo jednostavno zahvaljujući bočnim kliznim vratima i stražnjem staklu na otvaranje. Njegova kabina je puna svjetlosti zahvaljujući velikoj staklenoj površini. Dodatak svjetlosti donosi veliki panoramski ostakljeni krov s električnim zaslonom za sunce.

Citroën Berlingo Business M u ponudi je s benzinskim motorom PureTech 110 S&S BVM6, a od dizelskih motora, u ponudi su BlueHDi 100 i BlueHDi 130 S&S. U ponudi je također posljednja generacija mjenjača EAT8 uz dizelski motor BlueHDi 130 S&S.

Citroën Berlingo Business M u bogatoj serijskoj opremi ima šest zračnih jastuka, ABS + REF + AFU + ESP + ASR, cofee break alert, prepoznavanje prometnih znakova za ograničenje brzine, sustav za pomoć pri zadržavanju vozila unutar vozne trake, Aktive Safety Break, regulator/limitator brzine, pomoć pri kretanju na kosini, lijeva i desna bočna klizna vrata sa staklom, ručni klima uređaj, autoradio RD6 sa šest zvučnika + BlueTooth+ USB i dr.

Dostupan odmah, u ponudi je s cijenom od 103.500 kuna bez PDV-a, a uz Citroënovo financiranje s mjesečnom ratom od 1400 kuna.

  • +4
Citroën Berlingo Business M Izvor: Promo fotografije / Autor: Citroën