Defender Rally Series

Bowler predstavio novi trkaći Defender 90: Od amatera do iskusnih natjecatelja u 16 vozila i 7 utrka

29.02.2024 u 09:10

Bionic
Reading

Reli serija temeljena na Defenderu 90 već ima najveći popis prijavljenih dosad. Koriste ista vozila s benzinskim motorom od 300 KS, ZF automatski mjenjač s osam stupnjeva prijenosa i napredni sustav pogona na sva četiri kotača

Land Rover, odnosno njegov trkaći odjel Bowler Motors, je otkrio vozilo Defender Rally serije 2024. i postavu vozača uoči otvaranja ovogodišnjeg prvenstva Ujedinjenog Kraljevstva u subotu 2. ožujka.

Ovogodišnja Defender Rally Series UK imat će najveći broj natjecatelja u povijesti prvenstva, s do 16 parova vozača i suvozača koji će se natjecati na svakoj utrci. Okuplja vozače početnike i iskusne kako bi se natjecali u vrhunskom britanskom prvenstvu u off-roadu. Prijave su već otvorene – i postoji potražnja – za 2025. godinu.

Ovosezonski vozači imaju različito iskustvo u motorsportu, od početnika i entuzijasta do iskusnih kružnih i terenskih natjecatelja. Svi oni će imati koristi od stručnog treniranja vozača i radne podrške tijekom cijele sezone.

Posebne boje za svako vozilo

Svaki od posebno pripremljenih Defendera 90 imati će jedinstveni izgled nove livreje prvenstva 2024., prilagođene svakom natjecatelju s izrazitom bojom iza prepoznatljivog crnog uzorka.

Mark Cameron, upravni direktor Defendera i Discoveryja, je rekao: 'Serija Defender Rally prikazuje naša izuzetno sposobna vozila za sve terene u najtežim okruženjima. U pravom herojskom duhu natjecatelji uzimaju novi Defender 90 i, uz samo najlakšu specijaliziranu pripremu za reli, kreću u niz teških izazova kako bi testirali izdržljivost vozila i posade. Serija Defender Rally nadahnuta je pustolovinom u DNK marke i ponosni smo što smo pioniri u ovom iscrpljujućem, ali uzbudljivom off-road prvenstvu.'

Defender Rally Series by Bowler, sezona 2023 Izvor: Promo fotografije / Autor: Bowler Motors

Tvornički dorađeni serijski P300 Defender

Defenderi spremni za reli predstavljeni u seriji blisko su povezani s proizvodnim modelima P300 s dodatnim sigurnosnim značajkama, uključujući sjedala za utrke, zaštitni kavez odobren od FIA-e i aparate za gašenje požara. Koriste isti snažni Ingenium benzinski motor od 300 KS, brzi ZF automatski mjenjač s osam stupnjeva prijenosa i napredni sustav pogona na sva četiri kotača kao modeli u izložbenom prostoru, sa svim mehaničkim poboljšanjima, podrškom za reli, prijavama za natjecanja i logistikom vozila o kojima brine stručni tim iz Bowlera, tvrtke u vlasništvu Land Rovera koja je specijalizirana za off-road natjecanja.

Treća godišnja serija Defender Rally sastoji se od sedam utrka i počinje Defender eventu po narudžbi u Walters Areni u Walesu (2.-3. ožujka). Svaka runda osmišljena je tako da izazove i uzbuđuje u jednakoj mjeri, omogućujući natjecateljima da razviju svoje vještine u bliskom i konkurentnom gridu – bilo da su novi u reliju ili iskusni vozači koji se žele razviti i napredovati prema natjecanjima više razine.

Calum McKennie, glavni direktor Bowler Motors, je rekao: 'Defender Rally Series 2024. naša je najveća dosad serija i svakom će sudioniku pružiti priliku da iskusi Defender u njegovom najboljem izdanju, na nekim od najtežih, brzih reli terena u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Kombinacija inženjerskog integriteta modela iz izložbenog prostora sa stručnošću i podrškom Bowlera pruža ultimativni terenski trkaći paket, dopuštajući vozačima da jednostavno dođu i voze. Svaki Defender 90 pripremljen je prema najvišim standardima i s oduševljenjem započinjemo novu sezonu u Velikoj Britaniji, kao i sve veći broj međunarodnih događaja.'

Od celebrityja do amatera

Natjecatelji koji će živjeti Defenderov etos 'prigrli nemoguće' u Defender Rally Series 2024. uključuju bivšeg člana Boyzonea Shanea Lyncha i Vanessu Ruck, pustolovnu motociklističku vozačicu i kreatoricu online sadržaja. Završila je četvrta na Prvenstvu Ujedinjenog Kraljevstva 2023. i više postolja, a također će se natjecati na Europskom prvenstvu Baja ove godine.

  • +37
Defender Rally Series 90 Izvor: Promo fotografije / Autor: NICK DIMBLEBY

Kao i Defender Rally Series UK, sudionici imaju mogućnost krenuti na posebno odabrane međunarodne događaje tijekom 2024. Defender Rally Series European Baja Championship sastoji se od četiri događaja, prvi u Walesu nakon kojeg slijede Francuska, Španjolska i Island, a neki su namijenjeni oni koji su u drugoj godini serije s potrebnom licencom za reli. Jednokratna pojedinačna utrka Balkan Rally-Raid Experience održava se u rujnu, s više od 500 km natjecateljske vožnje.