OLDTIMERI

32. izdanje Techno Classice u Essenu ima novi datum održavanja; Umjesto ožujka sve se prebacuje na lipanj

17.03.2020 u 14:05

Bionic
Reading

Ova izložba nije samo središte povijesnih i klasičnih vozila, već je i veliki prodajni prostor, na kojem ljubitelji oldtimera mogu naći sve što ih zanima

Techno Classica Essen 2020 zbog epidemije koronavirusa mora se odgoditi na 24. do 28. lipnja. Ljubitelji oldtimera i dalje se mogu veseliti gledajući što će 1250 izlagača ove godine izložiti posjetiteljima na web stranici Messe Essen, na kojoj možete pročitati sve informacije, kao i vrijeme otvaranja i cijene ulaznica!

Izložba starodobnih automobila Techno Classica Essen 2020 neće otvoriti svoja vrata kako je planirano od 25. do 29. ožujka, već se mora odgoditi zbog trenutne situacije s epidemijom koronavirusa. Sajam je sada, kako trenutno stvari stoje, prebačen na 24. do 28. lipnja 2020. godine.

Techno Classica Essen 2018 Izvor: Promo fotografije / Autor: Techno Classica Essen

Prema planovima ove godine bi najuspješniji sajam klasičnih automopbila na svijetu ponovno ponudio šarenu paletu izlagača, klubova i kolekcionara. Otprilike 1250 izlagača koji se ove godine očekuju uključuju ne samo privatne ljubitelje klasičnih automobila, već i brojne proizvođače automobila.

Ova izložba nije samo poprište povijesnih i klasičnih vozila, već je i veliki prodajni prostor. Na 120.000 četvornih metara izložbenog prostora, raspoređenih u više od desetak dvorana, ljubitelji klasičnih automobila pronaći će sve što im 'srce i odvijač' požele.

Uz brojne restauratore, dobavljače i trgovce rezervnih dijelova, na sajmu klasičnih automobila biti će zastupljeni i različiti dobavljači stručne literature, pribora i umjetnina. Techno Classica Essen 2020 nije samo domjenak eksponata u povijesti automobila, već nudi i reprezentativnu pozornicu za mlade ljude. Prema riječima organizatora, za oko 30 posto uzoraka ponuđenih za prodaju kaže se da su 'pristupačni mladići'.

Techno Classica Essen

Techno-Classica je potrošački sajam s do 200.000 posjetitelja i više od 1250 izlagača, i najveći je sajam klasičnih automobila na svijetu. Održava se svakog proljeća u izložbenom centru u njemačkom gradu Essenu od 1989. godine.

Techno Classica je idealno okruženje za sve one koji uživaju u povijesnim automobilima, motociklima i gospodarskim vozilima, njihovom održavanju i povijesnim sportskim vozilima. Tu se nalaze i izložbeni prostori velikih europskih proizvođača automobila koji često ovdje izlažu svoje povijesne modele. To nadopunjuju mnoge udruge i interesne skupine povezane s markama, koje također predstavljaju i male ili već ugašene marke vozila.

Najvažniji eksponati koji bi se tako mogli vidjeti na Techno Classica Essen 2020, ukoliko se ipak održi u lipnju ove godine, uključuju etablirane proizvođače automobila kao što su Mercedes-Benz (dvorana 1), VW, Audi i Porsche (dvorana 4.0), ali i klasike Fiat, Ford, Ferrari, Alfa, Maserati i Fiat (Dvorana 3). U hali 1A moći ćete tako pronaći ono što tražite, ne samo one eksponate u kojima biste uživali jedino gledajući, već i kupnju. RM Sotheby, klasična aukcijska kuća ponuditi će na aukciji brojne eksponate. Također možete trgovati i kupovati u dvoranama 7.0 i 8.0. Uz to, tu su i četiri izložbena prostora na otvorenom.

  • +26
Techno Classica Essen 2020 Izvor: Promo fotografije / Autor: Techno Classica Essen