SMRZNUTE KOMPOZICIJE

Niske temperature zaledile broj vlakova u Zagrebu

13.12.2012 u 10:52

Bionic
Reading

Niske temperature, snijeg na pruzi i zastarjeli vlakovi glavni su uzroci što u gradsko-prigradskome prijevozu grada Zagreba, umjesto uobičajenih devet ,vozi sedam garnitura vlakova. Prevedeno u broj vožnji, to znači dvadesetak manje dnevno, i to na potezu od Savskog Marofa do Dugog Sela

Stoga su svi oni koji su jutros odlučili na posao krenuti kad to i inače čine, ostali zatečeni jer se vlak kojim dolaze na radno mjesto nije pojavio.

'Ispričavamo se svim našim putnicima koji su čekali na peronima jer im vlak nije stigao. Nažalost, velike količine snijega na pruzi i niske temperature uzrokovale su kvarove na vlakovima. Nastojimo što prije osposobiti sve vlakove i stvari vratiti u normalu. Jučer smo, primjerice, imali deset vožnji manje', kazala je Mihaela Tomurad Sušac, šefica korporativnih komunikacija HŽ-a.

Brzi i međunarodni vlakovi voze na svim relacijama, a zbog zaustavljanja u stajalištima i manjim kolodvorima kasne od trideset do osamdeset minuta.

Putnički (regionalni) vlakovi voze na dijelu relacija i kasne od trideset do šezdeset minuta. Nekoliko vlakova otkazano je na području Novske, Sunje, Siska, Karlovca, Koprivnice, Virovitice, Slavonskog Broda i Vinkovaca.

Kako bi izbjegli čekanje vlaka koji neće doći, putnicima se preporuča da se prije polaska na put informiraju na telefonu 060 333 444, a onima koji u koriste zagrebačke gradsko –prigradske vlakove ne preostaje drugo nego da na posao krenu ranije ili koriste neki drugi prijevoz.

sve osim nogometa