psk_2

SAMO ZA TPORTAL

Dario Šimić vrlo direktan u komentaru poraza od Španjolske: Sve se vidjelo...

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija teškim 0:3 porazom od Španjolske otvorila je nastup na Euru. Nažalost, daleko je to od očekivanja hrvatskih navijača, vjerojatno i igrača. Puno više od rezultata treba brinuti jalovost, posebice u prvom dijelu. No, nadajmo se da je to bio samo loš dan, jer vremena i mjesta za popravni još ima

'Ništa nije išlo, nismo mogli zabiti gol. Imali smo prilika, ali nismo bili pravi, pogotovo u prvom poluvremenu. Nedostajalo je agresivnosti i predaleko smo stajali od suparnika. Problem je što mi nismo bili agresivni, a protiv takvih ekipa se bez toga teško može igrati', konstatirao je nakon poraza kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić.

I nije ništa skrivao, jer sve se vidjelo na berlinskom travnjaku. Naravno, nakon takvog poraza razumljiva je bila i potištenost reprezentativaca koji su vješto zaobilazili hrvatske novinare. Bilo je i onih koji su čak i izbjegli izlazak kroz miks-zonu, a jedini koji je stao bio je Ante Budimir.

Vjerojatno zaboravivši kako su novinari spona s navijačima, kojih je u Berlin došlo - samo na tribine, po slobodnoj procjeni 45 do 50 tisuća. I da ih se treba ispoštovati - treba. Međutim, to je neka druga tema...

Nadajmo se samo da će nakon Albanije, biti drugačija priča. Jer i Dario Šimić mogao je samo konstatirati.

'Nema se tu što puno toga reći, sve se vidjelo na terenu. Španjolska je jednostavno ovog puta bila bolja u svim segmentima igre te se bez problema nametnula. I moramo biti itekako svjesni toga da je ova Španjolska itekako jaka', potvrdio je Modrićevu konstataciju Šimić, bivši hrvatski reprezentativac, koji je u dresu Vatrenih odigrao točno 100 utakmica, a ujedno je bio i prvi hrvatski nogometaš koji je dohvatio tu impresivnu brojku.

Međutim, vidio je Šimić i nešto dobroga u svemu.

'Da, moram konstatirati, bilo je faza utakmice u kojima je Hrvatska bila bolja i konkretnija, možda čak i imala izglednije prilike, i da je kojim slučajem realizirala koju od njih, pitanje je u kojem bi se smjeru sve razvilo'.

Naravno, na to pitanje odgovor nikad nećemo doznati. Ali kako smo već zaključili, Hrvatska u sljedeće dvije utakmice može bez pardona osigurati prolazak u nokaut-fazu natjecanja. I samo za podsjetnik suparnici su joj Albanija (19. lipnja u Hamburgu) i Italija (24. lipnja u Leipzigu).

'Puno smo puta doživjeli od Modrića i društva da u trenutku kada je najteže odigraju najbolje. Ova Hrvatska je iskusna, ima pobjednički mentalitet i uopće ne sumnjam da će naši odigrati dvije prave utakmice', s puno optimizma zaključio je Dario Šimić.

  • +23
Euro 2024, 1. kolo: Španjolska - Hrvatska Izvor: EPA / Autor: ABEDIN TAHERKENAREH

Više informacija pronađite OVDJE.

Standings provided by Sofascore
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal