ŠVERC ORUŽJA

Žena naoružana s tri pištolja pala na granici

08.11.2010 u 13:00

Bionic
Reading

Naoružana s čak tri pištolja, čiji su spremnici bili puni streljiva, 58-godišnja žena iz Bosne i Hercegovine uputila se jučer autobusom za Njemačku. Pala je na prvom graničnom prijelazu, Stara Gradiška, pri ulasku u Republiku Hrvatsku

Na ulaznoj graničnoj kontroli, jučer oko 14 sati, policijski su službenici pregledom autobusa i prtljage kod 58-godišnjakinje pronašli oružje i streljivo. Žena je tri pištolja s pripadajućim spremnicima posakrivala u unutrašnje džepove svoje zimske jakne.

Preko granice je pokušala prošvercati Češku Zbrojevku i dva pištolja marke Zastava sa 16 komada pripadajućeg streljiva. Kako doznajemo, švercerica je pištolje kupila u Bosni i Hercegovini, a namjeravala ih je prodati na crnom tržištu u Njemačkoj.

Uhićena je, te su joj do završetka sudskog postupka izuzete putne isprave. U dogovoru s Državnim odvjetništvom protiv nje slijedi podnošenje kaznene prijave zbog nedozvoljenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari, za što joj prijeti kazna od tri mjeseca do tri godine zatvora, te za kazneno djelo izbjegavanja carinskog nadzora, za što je predviđena kazna od šest mjeseci do pet godina zatvora.

Budući da je riječ o stranoj državljanki, već danas će u Općinskom sudu u Novoj Gradiški protiv nje biti proveden skraćeni kazneni postupak. Ukoliko joj sud ne odredi kaznu zatvora, bit će joj vraćene putne isprave te će moći nastaviti put, u suprotnom će, umjesto u Njemačkoj, završiti u zatvoru.