zaštita s porukom

Zastupnici se 'maskirali': Od čipke preko vojnih postrojbi do autobusa

03.11.2020 u 12:04

Bionic
Reading

'Kad vidim maske s natpisima, tjeraju mi strah u kosti da je to trajno stanje i odjevni predmet', rekao je nedavno predsjednik RH Zoran Milanović. On sigurno ne bi bio zadovoljan današnjim prizorom u Hrvatskom saboru u kojem su mnogi zastupnici nosili maske raznih boja i dezena, ili kako bi poslali neku poruku ili radi estetike

Dario Zurovec (Fokus) odabrao je crnu masku s logom Prve gardijske brigade Tigrovi. U sličnom tonu je i HDZ-ov zastupnik Anđelko Stričak koji ima maslinasto zelenu masku sa znakom Specijalne policije.

Tomislav Tomašević je pak nosio masku s natpisom inicijative 'Srđ je naš'. Ante Kujundžić iz Mosta nosio je pak crnu masku s brojem 240. Koja je poruka, nije poznato.

Njegov stranački kolega iz Rijeke Marin Miletić odlučio se pokazati lokalpatriotizam što ne čudi jer sljedeće godine ide u utrku za gradonačelnika. Na maski ima stiliziran riječki gradski autobus u narančastoj boji.

Poruke nisu slali SDP-ov Arsen Bauk i HDZ-ov Mate Franković koji imali crne maske bez natpisa.

SDP-ov Domagoj Hajduković nosio je pak masku s morskim motivima, s njegova stranačka kolegica Boška Ban Vlahek odabrala je onu s cvjetnim motivom.

  • +9
Saborski zastupnici s različitim zaštitnim maskama Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković odabrala je masku s dizajnom crne čipke.

Masku, onu medicinsku, nosila je pak Karolina Vidović Krišto, koja je ranije odbijala nositi masku u Hrvatskom saboru. Ovog puta ju je stavila, doduše ne preko nosa.