zorna snimka

Zastava Velike Albanije istaknuta za posjeta Milanovića i Begaja Arbanasima: 'Jako ružno'

29.04.2023 u 19:06

Bionic
Reading

Za vrijeme prošlotjednog posjeta hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića i njegovog albanskog kolege Bajrama Begaja zadarskim Arbanasima dogodio se incident: u dvorani Samostana Školskih sestara franjevki, dok je intonirana albanska himna, nekoliko djece u albanskim narodnim nošnjama razvilo je zastavu 'Velike Albanije', javlja Zadarski list

Na videu Zadarskog lista vidi se reakcija službenog prevoditelja Baskima Fazliua koji je prišao mlađim pripadnicima albanske nacionalne manjine i upozorio da prestanu mahati zastavom.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Zadarski list

Zvonimir Rogić, predsjednik Mjesnog odbora Arbanasi koji je bio uključen u organizaciju dolaska dvojice predsjednika, rekao je za Zadrski list da na licu mjesta nije zapazio zastavu, vidio ju je tek u medijima.

'U ime Mjesnog odbora i svih mještana Arbanasa ograđujem se od tog poteza, to nema baš nikakve veze s nama. Na bini su bile službene zastave Hrvatske i Albanije i to je bilo dovoljno. Čudi me da nitko iz predsjedničkih osiguranja nije reagirao. Ispalo je jako ružno, to nije bilo korektno. Sve je jasno, na dočeku su bili i u programu sudjelovali i pripadnici albanske nacionalne zajednice iz Zadra i mještani, a mi smo Arbanasi i Hrvati. Da smo primijetili tu zastavu, sami bismo je uklonili, nismo očekivali da se netko može tako ponašati i zloupotrijebiti naše gostoprimstvo', izjavio je Rogić.

  • +27
Predsjednik Albanije Bajram Begaj kod Zorana Milanovića Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL