dugogodišnja bandićeva suradnica

Zagreb će do izbora voditi Bandićeva zamjenica Jelena Pavičić Vukičević

28.02.2021 u 02:32

Bionic
Reading

Pavičić Vukičević je dugogodišnja Bandićeva suradnica i ima višegodišnje iskustvo u upravljanju gradom jer je već bila i zamjenica i pročelnica. Planirala se povući iz politike, sada će voditi stranku i Zagreb

U slučaju smrti gradonačelnika nakon dvije godine mandata do izbora grad vodi netko od njegovih zamjenika. Milan Bandić ima dvije zamjenice, Jelenu Pavičić Vukičević i Oliveru Majić. Ali za razliku od Majić, koja nije dio njegova bliskog kruga ljudi i tek je nakon prošlih izbora izabrana za dogradonačelnicu, Pavičić Vukičević mu je suradnica od početaka njegove karijere. U Stranci rada i solidarnosti potvrdili su za 24 sata da će ona preuzeti funkciju do izbora sredinom svibnja.

Pavičić Vukičević (46) je profesorica komparativne književnosti i s Bandićem je bila praktički od početka njegove karijere. Bila je tajnica u gradskom SDP-u kada je Bandić izabran prvi put na dužnost 2000. godine. U njegovim prvim mandatima obnašala je različite funkcije. Bila mu je već zamjenica u mandatu koji je počeo 2009., a bila je i pročelnica za obrazovanje, kulturu i sport.

Nakon izlaska iz SDP-a otišla je s Bandićem i kada je pritvoren, ostala je na njegovoj strani, a organizirala je i prosvjede podrške. Bila je i predsjednica kluba Bandićevih zastupnika u Skupštini. U svom odnosu s njim tijekom godina imala je i razmimoilaženja s gradonačelnikom, ali nikada to nije javno iznosila.

Pavičić Vukičević ovaj je mandat provela prilično u sjeni i nije bila toliko aktivna kao nekada. Planirala se povući iz politike i više se ne kandidirati na izborima. Ali nakon smrti Milana Bandića morat će voditi Zagreb do izbora, u čemu već ima dugogodišnje iskustvo. Kako je i potpredsjednica stranke, morat će pripremiti stranku za izbore i dogovoriti kandidata za izbore.