vremenska prognoza

Za vikend toplo, ali uz oblake i kišu, a u ponedjeljak ponovno pad temperature

17.04.2020 u 15:47

Bionic
Reading

Nakon toplog i ugodnog petka slijedi podjednako ugodan vikend, unatoč naoblaci i mogućnosti kiše u nedjelju predvečer. No od ponedjeljka će ponovno zahladnjeti, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda

U subotu će biti pretežno, u unutrašnjosti i djelomice sunčano te i dalje iznadprosječno toplo. Najniža jutarnja temperatura zraka od 3 do 8, duž obale i na otocima između 7 i 12 Celzijevih stupnjeva. Najviša dnevna od 23 do 26, na Jadranu i u gorju od 18 do 22 Celzijeva stupnja, navodi Državni hidrometeorološki zavod.

Puhat će uglavnom slab vjetar, sredinom dana ponegdje umjeren, a u gorju i jak jugozapadni, na Jadranu i jugoistočni. Ujutro uz obalu burin.

U nedjelju će maksimalna temperatura dosezati 25 stupnjeva, no poslijepodne i navečer moguća je kiša, uglavnom na Jadranu.

U ponedjeljak je moguće malo kiše u gorju i u Dalmaciji, a u utorak na krajnjem jugu. Umjeren do jak sjeveroistočni vjetar, a na Jadranu mjestimice jaka bura s olujnim udarima očekuje se u ponedjeljak. Temperatura će se u ponedjeljak ujutro kretati do 9 na kopnu, a do 14 na Jadranu. Popodnevna oko 18 na kopnu i 22 Celzijeva stupnja na Jadranu.

Vremenska prognoza Izvor: Screenshot / Autor: DHMZ

U utorak će se jutarnja i popodnevna temperatura zraka na kopnu spustiti za dva do četiri stupnja, dok će na Jadranu jutarnja biti oko 17, a popodnevna 20 Celzijevih stupnjeva.

Najniža jutarnja temperatura zraka od 3 do 8, duž obale i na otocima između 7 i 12 stupnjeva Celzija. Najviša dnevna od 23 do 26 stupnjeva, a na Jadranu i u gorju od 18 do 22 °C.

  • +3
Kiša Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic/PIXSELL