vremenska prognoza

[VIDEO] Snijeg u sjevernoj Hrvatskoj, Vakula tvrdi: Promjena vremena bit će žestoka i kratkotrajna

14.04.2020 u 07:12

Bionic
Reading

U utorak ujutro u sjevernoj Hrvatskoj kišu je smijenio snijeg. Temperatura zraka danas će posvuda biti niža nego u ponedjeljak, u većini unutrašnjosti poslijepodne i za više do 10°C

Nakon razmjerno dugotrajnog razdoblja suhog i iznadprosječno toplog vremena u utorak nam slijedi promjena. Brza, nagla, žestoka! I kratkotrajna, kaže Zoran Vakula za HRT. Stoga će kiša, ponegdje i snijeg, padati samo u utorak, kada će temperatura zraka posvuda biti niža nego u ponedjeljak, u većini unutrašnjosti poslijepodne i za više do 10°C.

Ponegdje će biti i munja i gromova, a mjestimice je moguće i olujno nevrijeme s tučom. Južinu će zamijeniti umjeren, prolazno i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, gdjekad na udare vjerojatno i olujni, a na Jadranu još jača bura - već prijepodne na sjevernom dijelu, do navečer i na jugu. Stoga će se moći lakše nego prošlih dana "podnositi" preporuke Nacionalnog stožera Civilne zaštite.

  • +17
Snijeg u Zagrebu Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midžor

Od srijede do subote ponovno stabilnije, mirnije, sunčanije i danju sve toplije, ali će jutra sredinom tjedna biti razmjerno hladna, u većini unutrašnjosti uz mogućnost jutarnjeg mraza.