za istim stolom

Raskol u sindikatima; Šprem: Većinski sindikati pokušavaju opstruirati sindikalno djelovanje

07.10.2019 u 08:43

Bionic
Reading

Čelnica Sindikata hrvatskih učitelja Sanja Šprem nakon sastanka je rekla kako dolazi do pokušaja opstrukcije sindikalnog djelovanja te da će nadležnima prijaviti kršenje Zakona o radu. Ministra rada i mirovinskog sustava Josipa Aladrovića Vlada je imenovala svojim predstavnikom u postupku mirenja, a razgovori će se nakon sastanka nastaviti u srijedu

'Postupak mirenja nastavlja se u srijedu', rekao je ministar Josip Aladrović nakon sastanka, javlja HRT.

Dodao je kako je razgovor tajan, informacije ne može iznositi, ali je rekao kako se razgovori održavaju u atmosferi uzajamnog poštovanja.

Čelnica Sindikata hrvatskih učitelja Sanja Šprem rekla je kako dolazi do pokušaja opstrukcije sindikalnog djelovanja, javlja N1.

'Neovisno o procesu mirenja čiji se detalji ne iznose, moram reći da većinski sindikati imaju pokušaje opstrukcije sindikalnog djelovanja. Tako da ćemo danas nadležnim institucijama prijaviti kršenje Zakona o radu. Te opstrukcije ne idu prilog niti sindikatima, niti zaposlenima. Tko radi sam protiv sebe, neka dobro razmisli', rekla je Šprem.

Predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Branimir Mihalinec je rekao kako su prihvatili prijedlog Vlade da u srijedu nastave s mirenjem kada će se više moći saznati i o detaljima jer, kako je rekao, postupak mirenja je tajan.

'Sastanak će se održati u srijedu u osam ujutro. Ako mirenje bude uspješno, obustavljamo sve štrajkačke sktivnosti. Ako ne završi uspješno, obavijestit ćemo vas o načinima štrajka', rekao je Mihalinec te dodao kako sindikati neće odustati od povećanja plaća od šest posto, javlja N1.