U EGZILU U AMERICI

Ubio se najmlađi sin iranskog šaha

05.01.2011 u 08:55

Bionic
Reading

Alilreza Pahlavi, najmlađi sin iranskog šaha Mohameda Reze Pahlavija, svrgnutog islamističkom revolucijom, počinio je samoubojstvo noću na utorak u svome domu u Bostonu, objavio je njegov brat Reza Pahlavi na svojoj internetskoj stranici.

"U velikoj žalosti obavještavamo naše sunarodnjake o smrti princa Alireze Pahlavija", napisao je stariji sin šaha Mohamada Reze Pahlavija, svrgnutog s vlasti islamskom revolucije 1979. godine.

Agencija Reuters prenosi kako policija u Bostonu i Cambridgeu gdje je Pahlavi studirao nije odmah mogla potvrditi smrt i dodaje kako glasnogovornik Harvarda nije imao obavijesti o 44-godišnjem Pahlaviju koji je pohađao poslijediplomski studij na tom sveučilištu iz filozofije i stare iranske povijesti.

"Poput milijuna mladih Iranaca, duboko su ga pogađali događaji u našoj dragoj domovini, uz breme gubitka oca i sestre u mladosti", napisao je Reza Pahlavi.

Bivši princ nasljednik Reza Pahlavi objasnio je da je Alireza "počinio samoubojstvo noću na 4. siječnja i time zadao velik udarac obitelji i prijateljima".

Šah Moahamd Reza Pahlavi umro je 1980. godine u Kairu, a njegova najmlađa kći Leila Pahlavi ubila se 2001. u Londonu u 31. godini koktelom lijekova i kokaina, pokazala je obdukcija.

Reza Pahlavi, koji živi u Sjedinjenim Državama od 1984., putuje svijetom i upozorava na teško stanje Iranaca pod islamskim režimom u domovini.