Na bolničkom liječenju 90 osoba

U Varaždinskoj županiji 150 novozaraženih, troje umrlih

03.11.2020 u 13:40

Bionic
Reading

U Varaždinskoj županiji je u posljednja 24 sata 150 novozaraženih korionavirusom, a tri osobe su umrle, izvijestio je u utorak županijski Stožer civilne zaštite

Umrle osobe su starije životne dobi, koje su već prije bolovale od drugih teških popratnih bolesti.

Na bolničkom liječenju nalazi se 90 osoba s težom kliničkom slikom, od čega je 56 osoba na Odjelu infektologije u varaždinskoj bolnici, 12 ih je u jedinici Intenzivnog liječenja od kojih 11 na respiratoru, a 22 su u bolnici u Klenovniku, navodi se u priopćenju.

Tijekom posljednjih tjedan dana evidentirano je 965 novih slučajeva u Varaždinskoj županiji čime je sedmodnevni broj novih slučajeva na 100.000 stanovnika dostigao brojku 570.

U jednom samostanu evidentirano je šest pozitivnih osoba.

U Općoj bolnici Varaždin trenutno je 85 pozitivnih djelatnika, a za 70 djelatnika određena je mjera samoizolacije. Više od 50 posto djelatnika izvan službe su medicinske sestre i tehničari.

Kako je 67 osoba otpušteno s kućnog liječenja, ukupan broj aktivnih slučajeva u Varaždinskoj županiji sada je 985.

Zbog aktualne epidemiološke situacije županijski Stožer civilne zaštite uputit će Stožeru civilne zaštite Republike Hrvatske novi prijedlog nužnih epidemioloških mjera za područje Varaždinske županije, najavljeno je u priopćenju županijskog Stožera.

Od početka pandemije do danas evidentirano je ukupno 2050 slučajeva zaraze u županiji.