virus i u 'hrvatskim šumama'

U lovačkoj kući kod Županje HDZ-ovci imali veliku zabavu na kojoj su bili i neki ministri; jedna osoba pozitivna na koronavirus

02.07.2020 u 15:58

Bionic
Reading

Prošlog petka, u lovačkoj kući nadomak Županje, održana je velika zabava koju je organizirao Davor Miličević, gradonačelnik Županje i predsjednik tamošnjeg HDZ-ovog Gradskog odbora. Na druženju je bio velik broj osoba,među ostalima i voditelj Uprave vinkovačke podružnice Hrvatskih šuma Damir Dekanić, inače član predsjedništva Županijskog odbora HDZ-a Vukovarsko-srijemske županije te načelnik Općine Andrijaševci za kojeg se danas doznalo da je pozitivan na koronavirus

Miličević za Telegram tvrdi da je tu zabavu organizirao osobno, ne u ime stranke te da je na zabavi bilo 150 gostiju, dok Telegrsmov izbor tvrdi da ih je bilo 500.

Među gostima su bili i neki ministri. Ministar Aladrović kaže kako je na navedenom događaju bio prisutan kao uzvanik gradonačelnika Županje Davora Miličevića. “Budući da se radilo o skupu na kojem je boravio veći broj uzvanika, pridržavanju svih epidemioloških mjera sam pridao iznimnu pozornost. Na događanju sam boravio oko pola sata i izbjegavao sam veći socijalni kontakt i rukovanje te sam koristio dezinficijens po dolasku i odlasku”, rekao je Aladrović.

Stožer Civilne zaštite Brodsko-posavske županije izvjestio je danas kako je jedna od tri novooboljele osobe iz te županije bila sudionik privatnog okupljanja izvan područja Brodsko-posavske županije na kojemu je potvrđeno više zaraženih osoba. Najvjerojatnije je riječ upravo o okupljanju kod Županje koja je u Vukovarsko-srijemskoj županiji. 

 

Ministar Zdravko Marić potvrdio je da je kratko bio na zabavi, tvrdi kako nije bio informiran da je netko s te zabave zaražen koronavirusom. Rekao je tek kratko da će se sada o svemu informirati. Ministar Aladrović rekao je kako nije imao informaciju da su zabavi prisustvovale osobe zaražene koronavirusom. 'Ukoliko preporuka epidemioloških stručnjaka bude nalagala, testirat ću se na koronavirus', kaže Aladrović dok marić na pitanje o testiranju nije odgovorio. 

Na skupu je bio i voditelj Uprave vinkovačke podružnice Hrvatskih šuma Damir Dekanić, inače član predsjedništva Županijskog odbora HDZ-a Vukovarsko-srijemske županije te načelnik Općine Andrijaševci. Danas se saznalo kako je jučer potvrđeno kako je Dekanić pozitivan na Covid 19.

'Da točno je, korona je ušla u sustav Hrvatskih šuma i Dekanić, nažalost, nije jedini zaraženi u našoj tvrtki', rečeno je Telegramu iz izvora Hrvatskih šuma.