koronavirus

Troje novozaraženih u Brodsko-posavskoj županiji; nisu povezani sa OŠ Sikirevci

02.07.2020 u 14:37

Bionic
Reading

U Brodsko-posavskoj županiji tri su novozaražene osobe, a nitko od njih nije vezan uz situaciju u Osnovnoj školi u Sikirevcima, izvijestio je u četvrtak načelnik Županijskog stožera Civilne zaštite Stjepan Bošnjaković

"Nitko od novooboljelih nije vezan uz situaciju u Osnovnoj školi u Sikirevcima, svi njihovi nalazi su negativni. Možemo potvrditi da je negativan i nalaz učenice koja je otputovala u odmaralište na Hvaru", rekao je Hini Bošnjaković.

Dodao je da će učenica koja je bila u kontaktu sa zaraženom osobom ipak biti vraćena kući radi provođenja mjere samoizolacije. Ostala djeca koja su u ponedjeljak otputovala u dječje odmaralište na Hvaru i nastavljaju ljetovanje prema planu.

Među novooboljelima jedna osoba je kontakt ranije potvrđene zaražene osobe, druga je povratnik iz inozemstva, a treća osoba je bila sudionik privatnog okupljanja izvan područja Brodsko-posavske županije na kojemu je potvrđeno više zaraženih osoba.

Ukupan broj oboljelih od koronavirusa je 50, a 178 osoba je u samoizolaciji.

Županijski stožer Civilne zaštite zatražio je od lokalnih stožera da tijekom vikenda pojačaju nadzor i kontrole javnih i društvenih okupljanja u smislu poštivanja mjera preporučenih od Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Stožer apelira da se okupljanja što je više moguće smanje.