otpor ne jenjava

U Kamanju 80 SDP-ovaca brusi strategiju za uklanjanje Davora Bernardića s čela SDP-a

07.09.2018 u 08:38

Bionic
Reading

Oko 80 članova SDP-a trebalo bi se okupiti u 16 sati u Kamanju kako bi raspravili o stanju u toj stranci nakon što je Statutarna komisija potvrdila srpanjsku odluku Glavnog odbora o suspenziji četvorice članova Predsjedništva SDP-a

Prema najavi načelnika općine Damira Mateljana, većina članova potpisnika pisma kojim se tražila smjena predsjednika Davora Bernardića najavila je dolazak u Kamanje.

Mateljan, jedan od 93 potpisnika, ističe kako se javnosti želi poslati poruku da 'postoji kritična i homogena masa onih članica i članova SDP-a koji traže smjenu Bernardića i nove izbore'.

'U Kamanju očekujemo najmanje 50 što potpisnika pisma, što načelnika, što gradonačelnika, iz svih dijelova Hrvatske. Želimo da se pokaže kritična masa onih koji se ne slažu s politikom predsjednika SDP-a i koji traže da on odstupi', kazao je u srijedu za tportal načelnik Kamanja i SDP-ov saborski zastupnik Damir Mateljan, jedan od potpisnika pisma kojim se traži odlazak Davora Bernardića.

SDP-ovci bi, doznajemo, u Kamanju trebali razgovarati o budućnosti stranke, ali i o odluci Statutarne komisije kojom je potvrđena suspenzija Peđe Grbina, Siniše Hajdaša Dončića, Vedrana Babića i Mihaela Zmajlovića.

'To nije suspenzija samo njih četvero, nego svih koji razmišljaju drugačije', kaže nam Mateljan.

Podsjećamo, nakon što je u utorak i formalno suspendirana četvorka, već dan kasnije je dala do znanja da ne odustaje od traženja Bernardićeva odlaska.

  • +51
Sva lica Davora Bernardića Izvor: Pixsell / Autor: Robert Anić

'Smatramo da je odluka Statutarne komisije duboko pogrešna i tražimo odlazak njezinih članova. Ostala je klika ljudi koji brane ono što većina traži, a to je da se rješenje potraži na novim unutarstranačkim izborima. Nastavit ćemo djelovati unutar stranke. Sve više članova i organizacija nam se pridružuje, dakle ne radi se o šačici pobunjenika koji se bore za svoje fotelje', poručio je novinarima na Markovu trgu Mihael Zmajlović.

Dao je do znanja da ne namjerava otići iz stranke, a to je ranije istoga dana poručio i Peđa Grbin.

'Nastavit ću raditi svoj posao na način na koji sam to činio i do sada. Ukazivat ću na ono što ne valja u državi i u stranci, davat ću svoje prijedloge kako to popraviti i biti glasan kada to budem činio. Odustajati ili otići iz SDP-a sada kada je teško neću, jer na to nemam nikakvo pravo. Upravo suprotno: sada je vrijeme kada treba pozvati sve one koji se žele boriti za bolju i pravedniju Hrvatsku, a ne vlastite pozicije, da nam se pridruže, da prvo popravimo SDP, a onda i državu!', napisao je Grbin na Facebooku.

  • +8
Čekanje odluke Statutarne komisije SDP-a o žalbi suspendiranih članova stranke Izvor: Pixsell / Autor: Matija Habljak

'Ne može nas ugroziti klika Davora Bernardića. Naš brod plovi dalje. Mnogi me zovu i pitaju me što će sad biti sa mnom. Ali što se meni sad može dogoditi? Ništa. Prema mojoj procjeni, Bernardić me ne može smijeniti s mjesta potpredsjednika Sabora jer nema većinu u Klubu zastupnika SDP-a. Tako da se meni ništa ne događa, a Bernardić samo sebi radi cirkus', poručio je pak za portal zagorje.com Siniša Hajdaš Dončić.

Zanimljivo je to da u Kamanju u petak počinje trodnevna svečanost Dana općine s kulturnim, sportskim i zabavnim programom.