OPORBENI ZAREZ

Bernardić: Bojan Glavašević je nanio veliku štetu SDP-u

03.09.2018 u 16:29

Bionic
Reading

Gostujući u Oporbenom zarezu Hrvatskog radija, predsjednik SDP-a Davor Bernardić rekao je kako se stranka ne raspada i da kod njih kao i u svakoj obitelji postoje nesuglasice.

'Stvari unutar stranke rješavamo unutar stranke. Imamo probleme. Dužan sam štititi stranku. Legalist sam i vjerujem da je nužno poštovati statut', rekao je Bernardić u razgovoru za Hrvatski radio. Istaknuo je kako ima odgovornost prema članovima koji su ga izabrali i smatra da bi bilo moralno da kad netko napusti stranku da joj vrati mandat.

Na pitanje o sudbini tzv. pučista, Bernardić je rekao kako će odluku donijeti Statutarna komisija.

'Na tijelima stranke donijeli smo odluku da bilo kakvo nelegalno rušenje predsjednika nije dopušteno, nikakav puč. Svima sam pružio ruku i htio s njima graditi jači SDP', kazao je Bernardić.

Ponovio je kako u stranci neće doći do raskola ukoliko Statutarna komisija donese odluku o isključenju tzv. pučista - Peđe Grbina, Siniše Hajdaša Dončića i Mihaela Zmajlovića.

Za Bojana Glavaševića je rekao kako je od onih koji su stranci učinili veliku štetu svojim nečinjenjem.

Za vladajuću većinu rekao je kako je to trgovačka većina nastala izdajom birača. Tu prvenstveno, kaže, misli na HNS koji je proveo, kako ju je nazvao - PR kurikularnu reformu.

  • +8
Davor Bernardić o aktualnoj političkoj situaciji govrio je na Hrvatskom radiju u emisiji Oporbeni zarez Izvor: Pixsell / Autor: Zarko Basic

Uvjeren je da će HDZ pokušati ukrasti još kojeg zastupnika, no ne zna je li odlazak Bojana Glavaševića povezan s tankom većinom u Saboru.

  Govoreći o aferi Hotmail i skupini Borg rekao je kako sumnja da DORH  namjerava zataškati slučaj.

'Riječ je o velikom političkom pritisku na državno odvjetništvo', istaknuo je. Bernardić je najavio da će SDP ponoviti zahtjev da se raspusti Sabor i raspišu prijevremeni izbori.