ULJE NA VATRU

Turudić bez rukavica: Nisam spavao u svilenim pidžamama kao Milanović

23.09.2020 u 13:05

Bionic
Reading

Predsjednik Zoran Milanović ni danas nije štedio suca Ivana Turudića, koji ga je naljutio kad mu je prije nekoliko dana rekao da se u Hrvatskoj ne hapsi, već uhićuje. Milanović je poručio da mu Turudić dijeli lekcije u pauzama od kartaških seansi po gradu

''Ne znam, vjerujte mi da ne znam. Teško je pratiti bujicu koju isipava predsjednik države, taj njegov ulični rječnik. Pomalo mi je glupo da demantiram te njegove tvrdnje. Ne znam o kojim kartaškim seansama govori, nisam godinama kartao. To nije bila stvar jezičnog termina, nego zakonski. Nije hapšenje, nego uhićenje'', pravdao se sudac u izjavi za N1.

Tvrdi da nije znao za mjere protiv Dragana Kovačevića u doba kad je odlazio u njegov Klub. ''Zapanjujuće je neznanje predsjednika države, nisam znao za mjere, naknadno sam saznao'', tvrdi. Nije mogao olako prijeći preko prozivke za kartanje pa se opet samoinicijativno vratio na tu temu. ''Teško mi je komentirati, već godinama nisam kartao. Ponekad s prijateljima, na njihov nagovor, ali baš ne volim'', objašnjavao je.

Dotaknuo se i Milanovićeve izjave da i na Europskom sudu ima budala. ''Ta je izjava dostojna Lukašenka'', kaže.

Za odlazak u Klub u Slovenskoj rekao je da je išao sa suprugom nekoliko puta i da nikad nije išao sam.

''Tamo se dolazilo na poziv, to su bila prigodna druženja – Martinje, Stara godina, Božić. Uvijek sam išao na poziv svog prijatelja, tamburaša, mislio sam da je to Klub Slavonaca. Nisam znao da je to Kovačevićev klub'', rekao je Turudić za i odbacio da je tamo bio znajući za mjere. ''Što sam ja trebao ići tamo drukati?'' uzvraća i podsjeća da je sudačka dužnost stalna, a predsjednička nije. '

'Za mene je glasao njegov miljenik'

'Što se tiče političkog imenovanja, za mene je glasao njegov miljenik Orsat Miljenić. Dobio sam svih 11 glasova, dva su političara''.

  • +29
Šest mjeseci od inauguracije Zorana Milanovića Izvor: Pixsell / Autor: Damir Sencar

Na inzistiranje predsjednika da je premijer morao znati za izjavu, Turudić je rekao da postoji trodioba vlasti.

''To nije moj stav, to je abeceda demokracije, predsjednik nije savladao abecedu demokracije, a mene proziva za loše ocjene. Završavam diskusiju s njim. Je li pročitao ijednu moju presudu? Ne vjerujem, prelijen je. Nisam spavao u svilenim pidžamama kao on, radio sam dok sam studirao. Već sam 30 godina sudac'', rekao je odgovarajući na Milanovićeve prozivke da je bio loš student. ''Kakav je to rječnik? Ima toliko bahatosti, osjećaja nadzemaljske važnosti da je to zapanjujuće'', zaključio je Turudić o predsjedniku Milanoviću, prenosi Dnevnik.hr.