ŠUMSKA JAGODA

Tri djevojčice nestale iz vrtića u Zagrebu, odgojiteljice dobile opomene pred otkaz

29.01.2020 u 13:59

Bionic
Reading

Pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje Ivan Lovrić navodi u priopćenju kako je zbog kršenja Programa mjera sigurnosti, koji se provodi u svim zagrebačkim vrtićima, odgovornim odgojiteljicama izrečena disciplinska mjera opomene pred otkaz

Dodaje kako će povjerenstvo za nadzor utvrditi sve činjenice i eventualne odgovornosti ravnateljice, kao i drugih djelatnika vrtića.

Tri djevojčice su u utorak prošli tjedan nestale iz zagrebačkog Dječjeg vrtića Šumska jagoda. Punih sat vremena nitko nije znao za to. Napustile su grupu oko 15.30 sati, za vrijeme poslijepodnevnog odmora, kad su svi bili vani, piše Večernji list.

Produžile su prema parku kod nedaleke Škole za montažu instalacija i konstrukcija na Svetom Duhu, gdje su se zadržale neko vrijeme odmarajući se na klupici kod autobusne stanice, pa nastavile do Bijenika 10. Zatim su istim putem krenule nazad, pa potom pokraj vrtića Krčelićevom ulicom nastavile prema Črnomercu.

Djevojčice je, nasreću, u nekom trenutku iz automobila prepoznao dječak iz susjedne vrtićke skupine, pa ih je njegov tata iz automobila pitao kamo su krenule. Rekle su kako ih jedna mama čeka kod Konzuma na Črnomercu. Dječakov tata ih je odlučio otpratiti do Konzuma te se ispostavilo da ih nitko ne čeka.

Djevojčice su znale svoje adrese, pa ih je odlučio odvesti kućama. Za to vrijeme u vrtić su oko 16.30 stigle prve dvije mame, pa su odlučili pozvati policiju. U međuvremenu je jedna od susjeda prepoznala jednu od curica i kontaktirala s njenom majkom.

Sve tri djevojčice vraćene su u vrtić te je odmah obavljen razgovor odgajatelja, psihologa, djece i roditelja. Roditeljima je iz vrtića i pisanim putem izraženo žaljenje zbog nemilog događaja.