izmjena zakona

Sindikat razgovarao u Ministarstvu o problemima odgojitelja

04.11.2019 u 14:30

Bionic
Reading

Predstavnici Sindikata obrazovanja, medija i kulture (SOMK) razgovarali su u ponedjeljak u Ministarstvu znanosti i obrazovanja o problemima s kojima se svakodnevno susreću odgojitelji i stručni suradnici

Predsjednica SOMK-a Božica Žilić izjavila je nakon sastanka da su u Ministarstvu čuli informacije o izmjenama Zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju, u čijoj izradi SOMK nije sudjelovao, za razliku od drugih sindikata.

Iznenađeni smo, naglasila je, što je dopušteno lokalnoj upravi i samoupravi da u vrtićke grupe mogu upisivati 20 posto više djece.

Zbog nedostatka odgojitelja na hrvatskom tržištu rada na njihova će mjesta zapošljavati učitelje razredne nastave, rekla je dodavši kako su interpretacije zakona u javnosti jedno, a stvarnost je drukčija.

Žilić je najavila da će SOMK sa svojim pogledima na novi zakon uskoro izaći u javnost.

Sastanak u Ministarstvu znanosti i obrazovanja uslijedio je nakon nedavnoga otvorenog pisma SOMK-a ministrici Blaženki Divjak u kojemu su je upozorili na uvjete rada zaposlenih i izrazili nezadovoljstvo premalom važnošću koja se pridaje sustavu ranog i predškolskog obrazovanja.