JADI EUROPARLAMENTARKE

Tomašić: Izvrijeđala me jer joj više nisam davala novac

08.04.2014 u 11:31

Bionic
Reading

Ruža Tomašić je još prije godinu dana uputila javni apel hrvatskim građanima da prestanu 'žicati' novac od nje jer dnevno primi i po 20 pisama u kojima traže pomoć od nje. Priznaje da je zbog toga doživjela i vrijeđanje. No, Tomašić nije jedina koju su građani tražili novac

Kaže da je samohranoj majci iz Osijeka svaki mjesec slala 1.000 kuna. Kada joj je nakon nekog vremena javila da je ne može više sufinancirati jer su na red došli i drugi u potrebi, žena ju je, kaže Tomašić za Glas Slavonije, strahovito izvrijeđala te poručila da više neće glasati za nju.


Priznaje kako je sličan slučaj doživjela i s jednom majkom i kćeri, koje su ostale na ulici, a ona im je plaćala najam za stan, no one su ga toliko devastirale da je vlasnik od nje tražio odštetu. Njezin kolega iz Hrvatskih laburista Nikola Vuljanić priznao je kako mu je nedavno stiglo pismo u kojem ga jedan građanin moli da mu pomogne skupiti novac za novi automobil.

Podsjetimo, mjesečna plaća za sve članove Europskog parlamenta iznosi 7.957 eura. Plaća podliježe porezima EU-a i određenim doprinosima za osiguranje, nakon čega iznosi oko 6.200 eura. Humanitarni potez povuklo je i pet SDP-ovih zastupnika u Europskom parlamentu. Oni su mjesečnim izdvajanjem od plaće u pola godine Zakladi Ana Rukavina donirali ukupno 300.000 kuna.

Više pročitajte ovdje