odgovorio na prozivke

Tomašević: Škorine izjave čista su kleveta, sve se vidi u mojoj imovinskoj kartici

25.05.2021 u 12:34

Bionic
Reading

Kandidat za zagrebačkog gradonačelnika Tomislav Tomašević ocijenio je u utorak čistom klevetom izjave njegova protukandidata Miroslava Škore, prema kojima je iz udruga civilnog društva 'izvlačio novac u svoj džep', te poručio da se sve može vidjeti iz njegove imovinske kartice

'Tresla se brda, rodio se miš. Oni su na neki način zbrojili prihode različitih udruga civilnog društva pod klevetom koju je Škoro jasno rekao u debati u nedjelju da sam 60 ili 70 posto novca u udruzi u kojoj sam radio, primjerice Zelenoj akciji, stavio u džep. To je čista kleveta', rekao je Tomašević na konferenciji za novinare.

Istaknuo je da se udruge civilnog društva financiraju za konkretne projekte za koje se javljaju na javne i transparentne natječaje državnim i drugim institucijama za konkretne usluge, pa i socijalne.

Tomašević je podsjetio i da je vodio Zelenu akciju do 2012., a da je većina novca koji su uspjeli izboriti došla iz fondova EU-a na temelju projekata. Poručio je i da je najrigoroznija kontrola novca za projekte bila iz fondova EU-a, kazavši i da zbog toga Grad Zagreb nije povlačio novac iz fondova EU-a.

'Tada je Zelena akcija imala oko 20 zaposlenih i moja je plaća tada bila oko 6700 kuna. Reći da se 60 posto tog novca 'izvlačilo u džep' čista je kleveta. To se može vidjeti iz imovinskih kartica i mene i svih mojih kolega koje su javno dostupne jer smo većina nas saborski zastupnici i javni dužnosnici', kazao je.

Dodao je i da je u Institutu za političku ekologiju imao primanja visine prosječne zagrebačke plaće.

Tomašević je ustvrdio da Škoro nastavlja kampanju dezinformiranja i lažnih optužbi.

'U ovoj kampanji Miroslav Škoro želi da se nastavi kontinuitet Bandićeva modela upravljanja, a to se vidi i po ljudima kojima se okružio. Zlatko Hasanbegović, koji je nekoliko godina bio dio vladajuće većine Milana Bandića, Ana Lederer, koja je bila Bandićeva pročelnica, i Nenad Matić, koji je isto nekoliko godina bio u vladajućoj većini', naveo je.

'Ekipa koja je imala koristi od takvog modela upravljanja rukama i nogama se bori da ne dođe do promjene. Ali doći će do promjene. To se vidjelo u prošlu nedjelju i vidi se u anketama', naglasio je Tomašević. Pozvao je DORH, USKOK i sve druge institucije da provjere sve knjige i transakcije i vide ima li ičega spornog.

Iz Domovinskog pokreta (DP) ustvrdili su u ponedjeljak da su članovi platforme Možemo! iz zagrebačkog i državnog proračuna 'izvukli' više od 100 milijuna kuna. U DP-u, među inim, tvrde da je u mnogim slučajevima 'više od 70 posto tog javnog novca isplaćeno za plaće, honorare i putne naloge vođama Možemo!', te da su njime financirali vlastite interese i svoje političke agende.