EKIPA ZA SPAS

Svi Ramljakovi ljudi: Od Škegrine ekipe do zaposlenika posrnulog Agrokora

12.04.2017 u 10:48

Bionic
Reading

Izvanredni povjerenik za Agrokor Ante Ramljak u bitku za ovaj koncern kreće s timom od osam ljudi. Među njima je i trojac koji dolazi iz samog koncerna, ali i Branimir Bricelj koji je u prvim križaljkama oko Agrokora slovio kao favorit za poziciju koja je na kraju pripala Ramljaku

Bricelj je partner u tvrtki Altera Corporate Finance, a karijera mu je uglavnom vezana za farmaceutsku industriju. Bivši direktor razvoja u Plivi donedavno je radio u britanskoj tvrtki Lamda Partners, u kojoj je imao funkciju operativnog direktora za Alapis, najveću grčku farmaceutsku kompaniju.

Radio je i na korporativnom razvoju američkog farmaceutskog diva Dava Pharmaceuticals. U biografiji je istaknuo kako ima iskustvo u preuzimanju i spajanju tvrtki, restrukturiranju i korporativnom upravljanju.

U Ramljakovu je timu i Marko Delić, Briceljev kolega iz tvrtke Altera Corporate Finance. U njegovoj biografiji stoji da je bio direktor u timu Deutsche Banka za Srednju Europu, Izrael i Tursku. Prije toga je deset godina radio u investicijskoj banci J. P. Morgan, u kojoj je upravljao ključnim transakcijama, među kojima je i pripremanje izdavanja dionica Hrvatskog Telekoma.

Na popisu je i Tomislav Matić koji, kao Ramljak, u Agrokor dolazi iz Texo Managementa u kojem ima status partnera. U njegovoj biografiji piše da ima 18 godina iskustva u investicijskom bankarstvu u Jugoistočnoj Europi.

Karijeru je započeo u investicijskoj banci Morgan Stanley, u kojoj je radio u odjelu za korporativne financije. Krajem 90-ih postaje savjetnik u Ministarstvu financija koje je tada vodio Borislav Škegro. Svoju suradnju nastavljaju i kasnije, kada je Matić sa Škegrom i partnerima osnovao tvrtku za upravljanje rizičnim kapitalom Quaestus Private Equity, a 2007. osnivaju i Quaestus Savjetovanje i Quaestus Invest. Sa Škegrom je ranije radio i Ante Ramljak.

Troje ljudi iz Agrokora

Vladimir Bošnjak jedna je od triju osoba u Ramljakovu timu koja dolazi iz samog Agrokora. Doduše, u tu je kompaniju stigao tek sredinom prošle godine, i to na funkciju izvršnog direktora za strategiju i tržište kapitala.

Ranije je radio u Hypo Alpe-Adria-Banku na poziciji direktora u Hypo Ulaganjima. Prije doga bio je direktor u tvrtki TO ONE d.o.o., odgovoran za poslove financijskog savjetovanja pri spajanjima i preuzimanjima, a na početku karijere bio je zaposlen na Zagrebačkoj burzi i u investicijskoj banci CAIB.

Luka Cvitan cijelo svoje radno iskustvo proveo je u Agrokoru. Nakon školovanja na britanskom Cambridgeu, u koncern dolazi 2007. Trenutačno je u kompaniji na funkciji projektnog menadžera u odjelu za strategiju i tržište kapitala, u kojem mu je šef Vladimir Bošnjak.

Pravno zaleđe Ramljakovu timu držat će Boris Šavorić, partner u Odvjetničkom društvu Šavorić & partneri. U biografiji se hvali da savjetuje međunarodne klijente u visokoprofiliranim korporativnim transakcijama i projektnom financiranju te zastupa strane investiture u kompleksnim preuzimanjima u Hrvatskoj.

'Boris Šavorić bio je vođa odvjetničkih timova u važnim projektima i preuzimanjima kompanija u Hrvatskoj te pravni savjetnik mnogih multinacionalnih kompanija i financijskih institucija u privatizaciji vodeći brojne bankarske projekte i strana ulaganja', stoji u njegovoj biografiji. Nositelj je priznanja Svjetske banke za rad i doprinos u Investing Across Borders 2010. godine.

Za komunikacijsku strategiju bit će zadužene Kristina Laco i Anja Linić Sikavica, dugogodišnja šefica za odnose s javnošću Agrokora.

Kristina Laco jedna je od vodećih hrvatskih stručnjakinja na području upravljanja komunikacijama, direktorica je i partnerica u Komunikacijskom uredu Colić, Laco i partneri. Diplomirala je ekonomiju i međunarodne odnose, a na milanskome Bocconiju magistrirala je Međunarodnu ekonomiju i menadžment.

'Karijeru u komunikacijskom menadžmentu gradila je kroz sudjelovanje u događajima koji su proteklih godina obilježili hrvatsku gospodarsku i političku scenu i tržište kapitala, kao što su rad na političkim kampanjama i savjetovanje stranaka i članova vlada, Delegacije Europske komisije u Hrvatskoj, IPO procesi INA-e i T-HT-a, savjetovanje Barr Pharmaceuticals u preuzimanju Plive te u brojnim drugim mergerima, akvizicijama, privatizacijama i ad hoc kriznim komunikacijskim projektima', piše u njezinoj biografiji.

Anja Linić Sikavica direktorica je Ureda za odnose s javnošću Agrokora više od 14 godina, a kratko vrijeme prije toga bila je pomoćnica šefa ureda za odnose s javnošću. Linić Sikavica pravo je dijete Agrokora s obzirom na to da je na početku karijere, 2000. godine, godinu dana radila kao pomoćnica direktora veleprodajnog centra u Konzumu.