SA SUDA U KAMPANJU

Suđenje Berlusconiju: Ruby se nije pojavila

10.12.2012 u 20:17

Bionic
Reading

Milanski suci policiji su naložili da traži marokansku 'egzotičnu' plesačicu koja se našla u središtu seksualnog skandala u koji je upleten bivši talijanski premijer Silvio Berlusconi nakon što se Marokanka nije pojavila na sudu.

Slučaj koji se dogodio dva dana prije no što je Berlusconi najavio da se planira kandidirati na izborima koji će se vjerojatno održati u veljači, podsjetnik je na seksualni skandal koji je uzdrmao posljednju Berlusconijevu vladu i pridonio njegovoj ostavci.

Karima El Mahroug, poznatija po svom umjetničkom imenu 'Ruby', trebala je pred sudom svjedočiti u ponedjeljak, ali se nije pojavila i nije ponudila valjano opravdanje za svoj izostanka, rekla je tužiteljica Ilda Boccassini na sudu.

Rubyna odvjetnica Paola Boccardi je rekla da ne zna gdje joj se nalazi klijentica.

Boccassini je optužila Berlusconijeve odvjetnike da namjerno odugovlače proces u kojem je bivši premijer optužen za plaćanje seksualnog odnosa s Ruby dok je bila maloljetna. 'To je strategija odugovlačenja procesa dok kreće predizborna kampanja', rekla je Boccassini na sudu.

Berlusconijev odvjetnik Niccolo Ghedini je pak izjavio da tužitelji nastoje ubrzati donošenje presude prije izbora, koji bi sada trebali biti u veljači umjesto u ožujku ili travnju, nakon što je premijer Mario Monti ovoga vikenda najavio da će ranije dati ostavku.

'Tužitelji su ti koji su započeli predizbornu kampanju', rekao je novinarima izvan suda.

Predsjedatelj sudskog vijeća policiji je dao nalog da traže El Mahroug 'na cijelom nacionalnom teritoriju', a ročište je prebačeno za 17. prosinac. Odvjetnica Boccardi je izjavila da ne zna hoće li se Ruby i tada pojaviti.