domovinski pokret

Škoro: Ako bude trebalo voditi državu nakon izbora, mogu to i ja

  • S. S.
  • Zadnja izmjena 30.06.2020 23:37
  • Objavljeno 30.06.2020 u 22:47
Bionic
Reading

Miroslav Škoro gostovao je u utorak u RTL Direktu, gdje se požalio da njegov Domovinski pokret ne dobiva pozive na sučeljavanja, iako je po anketama relevantan čimbenik na izborima. Za sučeljavanje Davora Bernardića i Andreja Plenkovića rekao je da je to bilo sučeljavanje birokrata. A bi li mogao u koaliciju s HDZ-om nakon izbora? 'Oni se boje, jer ja ne ovisim ni o kome. Imam se gdje vratiti, oni nemaju', kaže Škoro

Škoro je rekao da se demonizira i njega i Domovinski pokret.

'Puno toga se urotilo kontra činjenice da postoji Domovinski pokret do te mjere da se nas ne poziva na neka sučeljavanja, očito smo irelevantni iako ankete pokazuju da imamo što za reći. Ono sinoć je bilo prepucavanje dvojice birokrata od kojih je jedan morao čitati, a drugi zna napamet. I dosta su istovremeno govorili. Profesor Puhovski je rekao da se radi o Verdijevoj operi, meni se čini da je to bio Mozart. Voditeljica je bila mezosporan. Dok sam to gledao nije mi bilo napeto', rekao je Škoro u RTL Direktu.

'Vrlo jasno smo iskomunicirali što očekujemo nakon izbora kad je u pitanju slaganje Vlade. Sad nakon sučeljavanja sam siguran da ne želim ni Plenkovića ni Bernardića za predsjednka Vlade', poručio je Škoro. Ipak, nije htio izričito odgovoriti hoće li koalirati s HDZ-om.

'Ja vidim da gospodin Plenković u svim sučeljavanjima sad bježi od mene. Stalno je govorio da ja bježim od njega, a večeras smo trebali biti na sučeljavanju, napravila je Udruga glas poduzetnika, nisu htjeli doći. Sutra treba biti na javnoj televiziji, neće doći. Ja neću doći kad nema njih. Ako će poslati zamjenu, poslat ću i ja, nije problem u tome. Imamo i mi dovoljno kvalitetnih ljudi da se mogu suočiti sa svima njima zajedno. Očito medije ne zanima što ja i mi imamo za reći. Ja imam i poruku za gospodina Plenkovića: kad tad će morati sjesti sa mnom. Bolje mu je prije nego kasnije', rekao je Škoro.

Zašto mu Plenković nije prihvatljiv kao predsjednik Vlade?

''Zbog toga što je smisao Vlade vladati, upravljati i ići prema naprijed. Nije smisao Vlade biti u Vladi, trgovačkim koalicijama, žetončićima... Smeta mi način na koji on rukovodi ovom državom. On je trebao davnih dana reći 'ok, ovo ne ide dalje ovako, idemo raspustiti Vladu, idemo raspustiti Sabor i raspisati nove izbore'. Ali grčevito se držao do zadnjeg trenutka činjenice da želi biti u toj vlasti, valjda mu to toliko puno znači da možen nekog Michaela nazvati', ustvdio je Škoro, dodajući da on garantira promjenu, dok oni garantiraju kontinuitet.

  • +2
Miroslav Škoro Izvor: Pixsell / Autor: Dubravka Petric/PIXSELL

Upitan bi li on bio premijer, odgovara potvrdno.

'Ako bude trebalo voditi državu i biti na mjestu premijera mogu biti ja ili netko drugi. Moramo sjesti, usuglasiti se jer moramo imati konsenzusa. To je politika, dogovoriti se, razgovarati, minimum konsenzusa. Ne gledam ja tako. Ja nisam vidoviti Milan. Mi smo poduzetnici uglavnom. Za poduzetništvo nije važno samo ministarstvo gospodarstva. Važno je da stvorimo klimu u kojoj će sudovi raditi svoj posao, u kojem ćemo se riješiti klijentelizma, u kojoj ćemo napraviti od ministarstva financija, porezne uprave, od nekakvog inspektorata savjetodavne službe a ne da se sve skupa toliko rješava represijom. Daleko šutamo loptu, a još nismo odigrali utakmicu koja je ključna', kazao je.

Osudio je uputu Državnog izborog povjerenstva da na birališta u nedjelju ne može nitko s temperaturom većom od 37,2.

'Dobar je komentar dan od ustavno pravnog stručnjaka koji je rekao da bi to bila diskriminacija. Naime, u Ustavu se ne spominje temperatura tijela nego stoji da svatko može biti biran i svatko može birati. Bojim se da zbog te napete situacije i srljanja u izbore zato što je HDZ mislio da sad ima jako dobru situaciju, da možemo doći u vrlo ozbiljnu krizu ako bi netko digao Ustavnu tužbu zbog toga što nije mogao glasovati. Sve skupa je dosta nategnuto i bavimo se poslom u kojem izgleda da je najvažniji interes nadasve HDZ-a i SDP-a, a najmanje hrvatskog naroda i birača', rekao je Škoro.

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal