ZNAČAJNA PORUKA

Škorina sestra: Uvjerena sam da će Domovinski pokret odbaciti njegovu odluku o ostavci

20.07.2021 u 22:22

Bionic
Reading

Nakon što je Miroslav Škoro podnio neopozivu ostavku na funkciju predsjednika Domovinskog pokreta oglasila se i njegova sestra, saborska zastupnica Vesna Vučemilović. Ona je u objavi na Facebooku poručila da ju je Škorina ostavka iznenadila kao i većinu članova i simpatizera stranke koji je cijelo poslijepodne zovu, a potom je poslala značajnu poruku Predsjedništvu stranke

'Ne smijemo zaboraviti kako je u dvije godine Miroslav Škoro prošao tri ciklusa vrlo zahtjevnih izbora u kojima je on i njegova obitelj bio izložen napadima i objedama. Unatoč svemu 10000 članova, 400 vijećnika i saborski zastupnici njegovu odluku ne mogu i ne žele prihvatiti. Uvjerena sam da će Predsjedništvo njegovu ostavku odbaciti, a da će on svoju odluku povući', napisala je Vesna Vučemilović na svom Facebook profilu.

U izjavi za RTL Direkt, iznijela je očekivanje da se Predsjedništvo što prije sastane i u ime svih 10.000 članova ne prihvati Škorinu ostavku. Na konstataciju da je on napisao da je ostavka neopoziva, Vučemilović je odgovorila da je bilo i ministara koji su davali nekoliko puta ostavke.

'On je jedan vrlo emotivan čovjek koji je i čovjek trenutka. Znate, ja ga poznajem jako dobro, vjerujem da ćemo ga uspjeti nagovoriti da ostane predsjednik Domovinskog pokreta', rekla je Vučemilović.

Do unutarstranačkih izbora u rujnu, Domovinski pokret vodit će Škorin zamjenik Mario Radić.

Škoro je svoju odluku o ostavci također objavio na Facebooku, uz naznaku da to čini iz osobnih razloga. Svoju je odluku dodatno obrazložio u izjavi za Hrvatski radio. Najavio je da će ostati saborski zastupnik i potpredsjednik Hrvatskog sabora, a očekuje i počasnu funkciju u stranci.

  • +25
Miroslav Škoro Izvor: Pixsell / Autor: Emica Elvedji/PIXSELL

Otvara se pitanje i kako misli prepustiti novom vodstvu stranke da se nametne ako zadržava i tu najvišu hijerarhijsku poziciju u Saboru. Također, postavlja se i pitanje podsjeća li sve to na slučaj Ive Sanadera koji je 'otišao da bi ostao' i pokušao vući neke poteze iz sjene.

'U principu mantra je nekakva da, eto, ja sam gubitnik, ja sam čovjek koji je ustvari razlog zašto se napada taj Domovinski pokret i ti ljudi. Onda sam nakon jednog razgovora sa svojom obitelji zaključio da je možda najbolje da se nastavim baviti politikom, ostanem u Saboru, ali da se maknem s mjesta predsjednika DP-a', kazao je Miroslav Škoro u telefonskom razgovoru za HRT.

'Ja sam svoju utakmicu u smislu predsjednika DP-a otrčao. Dao sam sve što sam mogao, ostavio sam srce na terenu. Volim tu stranku i sve sam napravio u interesu boljitka ove naše države', zaključio je Škoro.