UZ TODORIĆA

Prvi svjedoci o Agrokoru trebali bi biti Stipe Mesić i Josip Manolić

26.10.2017 u 18:00

Bionic
Reading

Neslužbeno doznajemo da bi prvi svjedoci pred saborskim istražnim povjerenstvom za Agrokor, uz Ivicu Todorića, trebali biti bivši hrvatski premijer Josip Manolić i bivši predsjednik Stipe Mesić. Kako doznajemo, na pripremnom sastanku istražnog povjerenstva u Saboru odbijen je prijedlog da se kao svjedok među prvima pozove izvanredni povjerenik Ante Ramljak

Osim toga, zaključeno je da se povjerenstvo neće moći sastajati ako nije pristuna većina članova, što znači da oporba neće moći raditi samostalno, bez bar jednog člana iz vladajuće koalicije HDZ-a i HNS-a. 

Podsjetimo, saborsko istražno povjerenstvo za Agrokor u četvrtak se na početku druge pripremne sjednice pola sata pred medijima sporilo oko toga hoće li raditi javno ili će sjednicu zatvoriti.

Glasanjem je odlučeno da se sjednica ipak održi bez nazočnosti medija, s obzirom na to, kako su zastupnici vladajućih zagovarali, da je riječ o tehničkim dogovorima o pripremi i planu rada povjerenstva. Oporba je, pak, zagovarala da rade pred medijima, navodeći da je veliki interes javnosti za temu Agrokora.

  • +2
Stjepan Mesić Izvor: Pixsell / Autor: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Petero zastupnika vladajuće većine isticali su da ne treba raditi cirkus i podsjetili da je na prvoj sjednici dogovoreno da radne sjednice na kojima se tek treba dogovoriti poslovnik i plan rada ne budu otvorene za javnost kako bi dogovori bili konstruktivni.

  • +2
Rasprava Jandrokovića i predsjednika Istražnog povjerenstva za Agrokor Miljenića Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL