IVICA Todorić:

'Ramljak se sastajao s ljudima iz Knightheada kao klijent Tina Doličkog'

  • Autor: N.S.
  • Zadnja izmjena 26.10.2017 17:04
  • Objavljeno 26.10.2017 u 17:01
Ivica Todorić

Ivica Todorić

Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Marusic

Ivica Todorić, vlasnik Agrokora i bjegunac s Interpolove crvene tjeralice, opet se okomio na izvanrednog povjerenika Antu Ramljaka. Todorić ovaj put kaže da se Ramljak s povjerljivim informacijama sastao s predstavnicima fonda Knighthead koji je zaradio stotine milijuna eura na roll-up kreditu. U to vrijeme, tvrdi Todorić, Ramljak je bio klijent odvjetnika Tina Doličkog, koji je danas pravni savjetnik Agrokora

Todorićev blog prenosimo u cijelosti i bez izmjena: 

'Kroz taj period, kroz treći mjesec ja sam bio konzultiran kod izrade Zakona oko financijskog dijela Zakona” izjavio je na današnjoj tiskovnoj konferenciji Ante Ramljak te dodao kako se u tom periodu susretao s ogromnim brojem financijskih institucija i njihovih predstavnika jer su tada bili u gradu.

Ramljak je najprije pisao financijski dio Lex Agrokora, a potom se, prije nego je imenovan izvanrednim povjerenikom, s povjerljivim informacijama u džepu susreo se i s Knightheadom koji je dosad, kao ključni igrač u roll up-u, zaradio stotine milijuna eura.

Vjerojatno zato što se u pravo vrijeme nalazio u gradu. I nalazio se, i to kao klijent Tina Doličkog koji je danas međunarodni pravni savjetnik Agrokora.

Savjetnik mu je i Wilhelm Hemetsberger koji je Ramljaku Knighthead doveo još 2015. u šibenski TLM. Vjerojatno u tim zornim činjenicama za Plenkovića nema nikakvog sukoba interesa nego je sve transparentno i najkorektnije.

U stvari Vlada je stvorila situaciju potpunog kaosa u kojem odabrani kriminalnim aktivnostima izvlače nepripadajuću im imovinsku korist. Prije desetak dana premijer Plenković je rekao da je Lex pisala Vlada i vrsni pravni stručnjaci koji rade u Vladi, te stručnjaci čija su imena, kako je rekao, “nebitna”.

No pokazalo se da su itekako bitna jer Ramljaka je taj isti premijer Plenković imenovao izvanrednim povjerenikom čime je uz ministricu Dalić postao najodgovorniji u cijelom zločinačkom poduhvatu kroz otimanje privatnog vlasništva i izvlačenja stotina milijuna eura preko Knightheada iz Hrvatske.

  • +8
  • +5

Ante Ramljak nakon sastanka s dobavljačima

Izvor: Pixsell / Autor: Zarko Basic

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!