KOSOR I JOSIPOVIĆ SLOŽNI

Povećava se broj vojnika u Afganistanu

  • Autor: Hina/tportal.hr
  • Zadnja izmjena 01.04.2010 19:51
  • Objavljeno 01.04.2010 u 18:59
josipovic_kosor5-010410

josipovic_kosor5-010410

Izvor: Cropix / Autor: Davor Pongračić

U sklopu redovnih konzultacija o pitanjima iz zajedničke nadležnosti danas su se u Uredu predsjednika Republike Hrvatske sastali Ivo Josipović, predsjednik Republike, i Jadranka Kosor, predsjednica Vlade, sa suradnicima. Razgovarali su o pitanjima obrambene i vanjske politike, priopćeno je iz Ureda predsjednika RH.

U prvom dijelu sastanka koji je bio posvećen obrambeno-vojnim pitanjima raspravljalo se o aktualnom stanju i perspektivama razvoja obrambenog sustava, uključujući njegovo financiranje i realizacije planova modernizacije. Naglašena je potreba racionalizacije dijela troškova boljom organizacijom poslova. Zaključeno je da su prioriteti na ovom području sigurnost hrvatskih građana, društva i države u cjelini te pripadnika oružanih snaga u obavljanju zadaća u zemlji i inozemstvu, kao i doprinos međunarodnoj sigurnosti. U tom kontekstu, predsjednik Republike i predsjednica Vlade suglasili su se o pokretanju postupka u Hrvatskom saboru o povećanju hrvatskog kontingenta ISAF-a za 20 pripadnika Oružanih snaga.

U drugom dijelu sastanka posvećenog vanjskoj politici sugovornici su se međusobno informirali o tekućim i planiranim vanjskopolitičkim aktivnostima. Raspravljana su pitanja vezana uz završetak pristupnog procesa EU, uključujući značaj intenzivnijeg komuniciranja s javnošću u posljednjoj fazi pregovaračkog procesa. Razgovaralo se također o unaprjeđenju odnosa sa susjedima i regionalnoj suradnji, navodi se na kraju priopćenja.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi