3.8 PO RICHTERU

Srednje jak potres kod Slavonskog Broda: U gradu bez veće panike, ali škole su ipak evakuirane

07.06.2018 u 09:09

Bionic
Reading

Oko 8.45 sati zatreslo se područje oko Slavonskog Broda, javlja EMSC

Potres jačine 4 stupnja po Richteru pogodio je područje oko Slavonskog Broda, javlja EMSC. Područje se zatreslo oko 8.45 sati.

Epicentar je bio devet kilometara sjeverno od grada.

Hrvoje Andrić, zamjenik gradonačelnika Slavonskog Broda za N1 je rekao kako se potres nije ni osjetio u svim dijelovima grada, i da je situacija u gradu znatno manje dramatična nego što se čini.

Brodska gradska uprava oglasila se priopćenjem u kojem ističu kako su Brođani u 8.45 sati osjetili podrhtavanje tla što je i potvrdio Centar 112 napominjući kako se radi o potresu jačine 3,8 po Richteru na području grada.

Prema informacijama koje zasad imamo nema prijavljene materijalne ili druge štete, a situacija je pod kontrolom, stoji na službenim stranicama Grada Slavonskog Broda.

Predstavnici Grada odmah su se uputili u osnovne škole i dječje vrtiće kako bi se uvjerili u sigurnost djece, a prema informacijama koje imaju, sve školske i predškolske ustanove postupile su prema protokolu u slučaju potresa te su djeca izvedena izvan školskih objekata.

Na svojoj Facebook stranici Brodsko-posavska županija je objavila kako nemaju dojava o ozlijeđenima niti materijalnoj šteti te da je epicentar potresa bio 15 kilometara jugozapadno od Slavonskog Broda, a građane pozivaju na oprez.