OVISNIK O DROGAMA

Policija otkrila pojedinosti o razbojniku sa Savice

16.09.2013 u 13:25

Bionic
Reading

Razbojnik koji je preksinoć nakon pljačke Hrvatske lutrije na zagrebačkoj Savici hicem iz pištolja lakše ozlijedio policajca, povezuje se s nizom drugih pljački, a oružje za zločinačke pohode navodno je nabavio još u travnju kada je pušten iz zatvora, doznaje se u policiji.

Akcija hvatanja 53-godišnjeg razbojnika koji je pokušao pobijeći taksijem potrajala je svega par minuta. Kako je u bijegu ozlijedio jednog od dvojice policajaca koji su mu bili za petama policija ga osim za razbojstvo tereti i za pokušaj ubojstva dvojice policajaca i dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom.

Prema neslužbenim podacima riječ je o ovisniku o drogama Aleksandru Mladinovu iz Karlovca koji živi u Zagrebu, a policiji je od ranije poznatom po razbojstvima, imovinskom kriminalitetu i zluporabi droga.

Nakon što je u travnju izašao iz zatvora nabavio je pištolj za 500 eura i od tada je navodno počinio više razbojstva u trgovinama, ljekarnama i stanicama za otkup zlata. U te objekte ulazio je nemaskiran dok su u njima bili jedan ili dvoje zaposlenika od kojih bi uz prijetnju oružjem tražio novac, a zatim bi ih zaključao i pobjegao. Policija ga je od ranije tražila jer je bio 'uhvaćen' na nadzornim kamerama čije su snimke bile objavljene u medijima.

U posljednjem slučaju policijska intervencija je bila brza, rekli su na konferenciji za novinare načelnik zagrebačke kriminalističke policije Danijel Žugelj i njegov pomoćnik Pejo Božić. Od izvršenja razbojstva do uhićenja prošlo je od dvije do pet minuta.

Razbojnik je nakon pljačke pješice pobjegao iz poslovnice i sjeo u taksi, a kad su mu prišla dvojica policajaca koji su se tamo zatekli zapucao je na njih pri čemu je jednog lakše ozlijedio.

Kako je i on lekše ozlijeđen prilikom uhićenja pomoć mu je pružena u KBC-u Zagreb nakon čega je predan pritvorskom nadzorniku. Policija ga nastavlja istraživati zbog drugih kaznenih djela koja je, kako se pretpostavlja, počinio zbog ovisnosti o drogama.