glavni tajnik oštar

Brkić: Suradnje s Mostom više nema, preslagujemo Vladu

28.04.2017 u 20:54

Bionic
Reading

Gost HRT-ova Dnevnik bio je HDZ-ov Milijan Brkić, zamjenik predsjednika stranke. Izjavio je kako suradnja HDZ-a i Mosta više nije moguća ni na kojoj razini te kako će se premijer Andrej Plenković upustiti u preslagivanje Vlade

Objasnio je kako su potpisi za smjenu šefa Sabora Bože Petrova već prikupljeni, dok se istovremeno, do utorka, prikupljaju potpisi podrške Gordanu Jandrokoviću koji bi trebao naslijediti Petrova.

'Ovo je jedna zahtjevna operacija koju treba voditi hladne glave, bez euforije. Nitko nije želio ovakvu situaciju, ali kad dođe do nepovjerenja partneru, mora se reći dosta', rekao je. Najavio je da će HDZ pregovarati o preslagivanju Vlade sa svim strankama osim sa SDP-om.

'Očekujem razgovore sa svim stranama koje žele stabilnost i koje neće krenuti putem populizma', rekao je. Komentirao je i izjave bivšeg ministra unutarnjih poslova Vlahe Orepića, koji je prema Brkićevim riječima dokaz kako mostovci funkcioniranju:

'On je rekao da narod treba reagirati. Demagoški prodaju lekcije o poštovanju zakona i Ustava, a toga se ne drže. Orepić je unio nešto nikad zabilježeno, on poziva na puč, ali hvala Bogu, nema potpore u tome', poručio je Brkić te zaključio:

'HDZ više neće surađivati s Mostom. HDZ je korektan partner koji je i nakon smjene tri ministra podržao zakone koje je predložio Most. Nažalost, oni destabiliziraju priču, ali bez njih se može.'