zbogom stranci

Pernar prelomio: Moje vrijeme u Živom zidu je završilo

05.06.2019 u 10:21

Bionic
Reading

'Iz Živog zida ne izlazim dok Branimir Bunjac sjedi sa mnom u Saboru. Kada ga se makne iz Sabora, ja ću izaći iz Živog zida', poručio je Pernar novinarima u Saboru. No, nakon što ga je Ivan Vilibor Sinčić optužio da sve radi zbog novca, Pernar je odlučio napustiti Živi zid

'Dragi prijatelji, nakon današnjeg javnog obraćanja Sinčića mislim da je moje vrijeme u Živom zidu završilo. Nadam se da ćete nakon njega otvoriti oči i shvatiti kakav je karakter ljudi koji su me likvidirali iz stranke koju sam osnovao pod optužbom da sam pohlepan za novac, častohlepan, osvetoljubiv i onaj koji prijeti i ucijenjuje. Želim da znate da su te optužbe lažne i da nisam kriv za ono što mi predbacuju', napisao je u popodnevnim satima Pernar na Facebooku.

Njegovoj odluci doprinijelo je Sinčićevo obraćanje, iako sam Pernar još jutros nije rezolutno rekao da odlazi iz stranke.

Kazao je jutros novinarima u Saboru da je on uvijek bio otvoren za razgovor te je osudio svoje kolege iz stranke koji su jučer organizirali press konferenciju. 'Dogovor je uvijek moguć, ali za dogovor je potrebno više strana. S moje strane je uvijek bio otvoren poziv za razgovor. Volio bih da mogu sada nazvati Sinčića i reći mu - ajmo sjesti za stol', poručio je Pernar.

Upitan zašto ga ne može nazvati, kazao je da mu je teško govoriti o tome. 'Ne želim sudjelovati u propagandi protiv svoje stranke', dodao je.

Progovorio je o Vladimiri Palfi, supruzi predsjednika Živog zida Ivana Vilibora Sinčića, koja, prema dostupnim informacijama, želi preuzeti saborski mandat od Bunjca koji je došao u parlament kao njezina zamjena.

'Sve ovisi o jednoj osobi i pitanje je hoće li ta osoba staviti ispred interes stranke ili svoj osobni interes. Ne želim govoriti ružno o kolegama. Znam da mediji nju ne podnose, a ne želim govoriti protiv bivših kolega niti protiv stranke', rekao je.

Kazao je da osobno misli da ima sve manje nade za Živi zid. 'Stranka će ostati upisana u registar, ali je pitanje koliku podršku uživa vodstvo. Kad bi Vladimira Palfi izašla na unutarstranačke izbore, pitanje je koliko bi dobila glasova članova', kazao je.

Prijelomni trenutak za Pernara, kako je pojasnio, bio je kada je jučer medijima poslan video Bunjca. 'Mislim da je video snimala ista osoba koja je organizirala presicu na Zrinjevcu, ista osoba koja je mene maknula s liste za Europski parlament, ista osoba koja je snimila video i objavila ga', kazao je.

Upitan je li to Vladimira Palfi, rekao je da ne želi ni u koga upirati prstom jer još uvijek misli da ima mogućnosti za dogovor.

Pernar je o Sinčiću i Palfi u izjavi cijelo vrijeme govorio kao o 'bivšim kolegama'. Upitan znači li to da je prelomio i da odlazi iz Živog zida, poručio je: 'Bojim se da su se oni prelomili. Kada kažem bivši kolege, govorim u kontekstu trenutnih odnosa. U ovom trenutku se ne osjećam kao dio te grupe i predosjećam da će ona uzeti taj mandat u Saboru. Hoće li oni biti bivši kolege, to je sada pitanje. Ako ne dođe do kompromisa, sigurno ću osnovati novu stranku i ići na izbore kao i do sada, ili samostalno ili u koaliciji. Nije mi problem biti i zadnji na listi. Ako birači odluče da je moja era u hrvatskoj politici gotova, nitko to ne može zaustaviti. Moja sudbina ovisi o hrvatskim biračima', poručio je Pernar novinarima u Saboru.

  • +3
Saborska straža izbacila Ivana Pernara iz sabornice Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek