'DEBICIKLIRANO' GRABARJE

Pao diler pa gotovo cijelo selo ostalo bez bicikala

26.07.2011 u 14:44

Bionic
Reading

Gotovo cijelo jedno slavonsko selo ostalo je bez bicikala nakon što je policija otkrila da su mještani tog sela bili revne mušterije vještog kradljivca bicikala

Naime, 43-godišnjak iz Požege krao je bicikle svojim sugrađanima. Od 1. svibnja do sredine srpnja, kada je pao u ruke policije, ukrao je veći broj bicikala.

Nakon što je prve ukradene bicikle prodao u selu Grabarje kod Kutjeva, mještani tog sela postali su njegove redovne mušterije. Na meti kradljivca našli su se uglavnom skuplji bicikli, vrijedni i po nekoliko tisuća kuna, koje je potom prodavao po cijeni od 100 do 250 kuna.

Nakon što je pao 43-godišnji diler bicikala, otkriveno je i njegovo tržište. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, 18 obitelji sela Grabarje ostalo je bez jeftino kupljenih, ukradenih bicikala od kojih je osam evidentirano kao ukradeno, dok se za preostale nastavlja rad na utvrđivanju vlasnika.

Zbog navedenih kaznenih djela 43-godišnjak, koji je otprije poznat policiji, prijavljen je Općinskom državnom odvjetništvu u Požegi.