KONCERT SVEMIRA

Orepić s tjelohraniteljima i Hajdašem Dončićem na svirci u KSET-u

06.12.2016 u 22:34

Bionic
Reading

Vlaho Orepić (Most), ministar MUP-a i Siniša Hajdaš Dončić, zastupnik SDP-a bili su večeras na koncertu grupe Svemir u zagrebačkom KSET-u nakon što je prije desetak dana policija na istom mjestu na svirci iste grupe napravila raciju i prekinula gažu

Orepić se zbog postupanja policije i pretresa pedesetak posjetitelja u inače mirnom KSET-u ispričao i najavio da će osobno doći na ponovljeni koncert.

Najavljeno – učinjeno i Orepić je na koncert stigao s pojačanjem, svoja četiri tjelohranitelja, a društvo mu je pravio Hajdaš Dončić koji ga je u Saboru prozvao zbog postupanja policije.
'Moramo graditi društvo gdje gesta poput moje, u kojoj sam se ispričao za postupanje policije, treba biti normala. Policija je napravila manju proceduralnu grešku u svom postupanju. Obećao sam da ću doći i došao sam. Ljudska higijena nalaže da se ispričaš kada pogriješiš', kazao je Orepić i dodao da je postao član KSET-a.


Hajdaš Dončić naveo je kako za razliku od Orepića on iskaznicu KSET-a ima dulje vrijeme jer je kao student u devedesetima izlazio u popularni klub.

'Imao sam neugodno iskustvo s policijom na koncertu Partibrejkersa, ali ne u Hrvatskoj. Na urbanu kulturu ne treba vršiti represiju. Nadam se da je ono bila greška policije koja se više neće dogoditi. Postupanje policije može se tumačiti kao represiju, kao neku puzajuću konzervativnu revoluciju koja je prisutna u Poljskoj. Orepić je bio aktivist i mora na svijet gledati malo drugačije', kazao je Hajdaš Dončić.

Dvojac je s pedesetak posjetitelja uživao u koncertu, koji su napustili prije njegova završetka, a članovi Svemira su zahvalili svima koji su došli na ponovljenu svirku.