ZAGREB

Održan skup solidarnosti sa zatočenim aktivistima Greenpeacea

06.10.2013 u 14:21

Bionic
Reading

Hrvatski ogranak Greenpeacea organizirao je u Zagrebu skup solidarnosti s uhićenim aktivistima i suradnicima Greenpeacea - poznatijim kao ”Arktičkih tridesetoro“ (eng. The Arctic 30) - sa zahtjevom za njihovim hitnim puštanjem na slobodu iz pritvora u Rusiji. Skupovi solidarnosti i potpore održavaju se istovremeno na više od 140 lokacija u 47 zemalja diljem svijeta.

'Ovo je naš doprinos zajedničkoj globalnoj akciji solidarnosti. Tražimo da se naši prijatelji i kolege odmah puste na slobodu. Apsurdno je optužiti za piratstvo hrabre ljude koji poduzimaju nenasilne akcije za očuvanje planeta i dobrobit čovječanstva. Smatramo da takve optužbe nemaju uporište ni u ruskom ni u međunarodnom pravu' , izjavio je Zoran Tomić, predstavnik Greenpeacea u Hrvatskoj.

U akciju solidarnosti i potpore zatočenim aktivistima i suradnicima Greenpeacea uključile su se udruge civilnog društva Zelena akcija, Centar za mirovne studije i Kuća ljudskih prava, kao  i najpoznatija hrvatska reperica Mirela Priselac Remi iz grupe Elemental.