DAN POBJEDE

Ministarstvo branitelja sufinanciralo obljetnicu Oluje u Slunju sa 100.000 kuna

08.08.2017 u 21:31

Bionic
Reading

Ministarstvo branitelja priopćilo je u utorak koliko je stajalo sufinanciranje obljetnice Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja te obljetnice vojno-redarstvene operacije 'Oluja' u Kninu te u Slunju, Slavonskom Brodu, Rijeci, Vukovaru, Glini, Kastavu, Grobnišćini, Šibeniku, Petrinji, Osijeku, Sinju, Senju, Hvaru i odlazak hrvatskih branitelja na proslavu u Knin i Slunj

Po dosadašnjim predračunima, okvirni iznos sufinanciranja obilježavanja ove obljetnice za 2017. godinu iznosi 1.040.000 kuna.

U ministarstvu napominju kako još uvijek zaprima račune za ovogodišnje aktivnosti provedbe obilježavanja 22. obljetnice u mnogim gradovima diljem Hrvatske te kako će tek po završetku i obradi svih računa imati informacije o konačnom iznosu proslave za 2017. godinu.

Resorno ministarstvo podsjeća kako zajedno s drugim resornim ministarstvima, gradovima i županijama u Republici Hrvatskoj u kojima se proslava organizira, a u suradnji s braniteljskim i stradalničkim udrugama iz Domovinskog rata, svake godine sufinancira troškove tehničke potpore u organizaciji proslave ovog iznimno značajnog datuma u novijoj hrvatskoj povijesti.

Tako je 2015. godine ministarstvo branitelja sufinanciralo obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja te 20. obljetnice VRO 'Oluja' u Kninu, Slavonskom Brodu, Sinju, Zagrebu i Zadru te odlazak hrvatskih branitelja na proslavu u Zagreb i Knin u ukupnom iznosu od 1.071.638,50 kuna.

  • +23
Proslava obljetnice Oluje u Slunju Izvor: Pixsell / Autor: Matija Habljak/PIXSELL

U 2016. godini Ministarstvo hrvatskih branitelja sufinanciralo je obilježavanje ove obljetnice u Kninu, Kaštelima, Šibeniku, Zadru, Zagrebu, Rijeci, Sisku, Osijeku i Slavonskom Brodu te odlazak hrvatskih branitelja na proslavu u Knin s ukupnim iznosom od 1.179.025 kuna.

S obzirom na poseban interes medija za sufinanciranje proslave u Slunju, iz ministarstva poručuju kako su niz prigodnih cjelodnevnih aktivnosti i programa kao što su hodnja putevima 'Oluje', polumaraton, izložba vojne tehnike, izložbeni korzo OPG-ova, udruga i zadruga hrvatskih branitelja, polaganja vijenaca i odavanja počasti poginulim i nestalim braniteljima, nastupa kulturno-umjetničkih društava te prigodnih večernjih koncerata, sufinancirali ukupnim iznosom od 100.000 kuna.

Svi troškovi sufinanciranja na razini ministarstva pokriveni su financijskim sredstvima osiguranim u državnom proračunu za obilježavanje obljetnica ratnih događanja i stradavanja u Domovinskom ratu, u svakoj proračunskoj godini.