posao od dva milijuna kuna

Ministarstvo branitelja kupuje 20.000 zastava. Prilika za male proizvođače ili uvoznike?

05.07.2017 u 17:38

Bionic
Reading

Ministarstvo branitelja na čelu s Tomom Medvedom objavilo je natječaj za isporuku hrvatskih zastava za potrebe održavanja pogreba uz vojne počasti

Ministarstvo treba oko 20.000 zastava u razdoblju od četiri godine, sukladno osiguranom novcu u njegovu financijskom planu. 

Napominju kako nabavljena količina zastava može biti veća ili manja, a one same trebaju biti jednostruke, izrađene od tkanine otporne na svjetlost, vremenske uvjete i starenje te se ne smiju gužvati. Moraju biti dimenzija 300 puta 150 centimetara te opšivene zlatnim resama dužine 4,5 centimetara. 

Posao će dobiti jedna tvrtka na rok od četiri godine, a procijenjena vrijednost nabave je 2,14 milijuna kuna bez PDV-a, što znači da bi jedna zastava bez PDV-a stajala oko 107 kuna. 

Na prvi pogled riječ je o golemoj količini zastava, no kada se procijenjena potražnja razvuče na četiri godine, ispada da se na natječaj može javiti svaka tvrtka koja dnevno može otisnuti desetak zastava.

Jakov Marković, vlasnik tvrtke za izradu zastava i suvenira Cro-Sport-Vez, rekao je za tportal kako u Hrvatskoj ima sasvim dovoljan broj tekstilnih kompanija koje se mogu javiti na ovaj natječaj i u traženom roku isporučiti tražene količine. 

'Ima velikih firmi koje to mogu napraviti bez problema. U četiri godine to se napravi bez problema i mi to možemo napraviti. Cijena koja se traži za zastavu je ok i tu se dosta poduzeća može uklopiti', rekao je Marković za tportal. 

  • +7
Projekcije zastava Hrvatske i EU-a u fontanama na Av. Većeslava Holjevca Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl