VELIKI TROŠAK

Ministarstvo branitelja o Thompsonovom nastupu u Slunju, a javio se i prozvani pjevač

30.07.2017 u 18:18

Bionic
Reading

Ministarstvo hrvatskih branitelja reagiralo je na medijske napise da sufinancira koncert Marka Perkovića Thompsona u Slunju na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja 5. kolovoza 2017. godine poručivši da izračun troškova za proslavu još nije gotov. O spornoj cijeni koncerta oglasio se na Facebooku priopćenjem i menadžment popularnog pjevača. Tvrde da za nastup u Slunju Marko Perković nije uzeo ni lipe.

Navodno se cijena Thompsonova koncerta u Slunju kreće oko pola milijuna kuna od čeka bi Ministarstvo hrvatskih branitelja pokrilo oko 200 do 300 tisuća dok bi ostatak platili Karlovačka županija i grad Slunj.

Priopćenje Ministarstva hrvatskih branitelja prenosimo u cijelosti:

Uz sudjelovanje u organizaciji i sufinanciranje središnjeg obilježavanja obljetnice Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te obljetnice vojno-redarstvene operacije „Oluja“ u Gradu Kninu, Ministarstvo hrvatskih branitelja ove godine, kao i niz godina unazad, podržava obilježavanje ove važne obljetnice u drugim većim gradovima u Republici Hrvatskoj.  

Ministarstvo zajedno s gradovima i županijama u Republici Hrvatskoj u kojima se proslava organizira, a temeljem zamolbi udruga hrvatskih branitelja proizašlih iz Domovinskog rata, svake godine sufinancira troškove tehničke potpore u organizaciji proslave ovog iznimno značajnog datuma u novijoj hrvatskoj povijesti.  

Jedan od gradova u kojima se ove godine organizira proslava Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja i VRO “Oluja” je i Grad Slunj, gdje će se 5. kolovoza održavati niz prigodnih programa i aktivnosti poput: hodnje putevima “Oluje”, polumaratona, izložbe vojne tehnike, izložbe radova učenika na temu “Oluja”, izložbenog korza OPG-ova, udruga i zadruga hrvatskih branitelja, polaganja vijenaca i odavanja počasti poginulim i nestalim braniteljima, nastupa kulturno-umjetničkih društava te prigodnih večernjih koncerata.  

  • +16
Čavoglave: Thompsonov koncert povodom Dana domovinske zahvalnosti Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj

Organizacija ovih cjelodnevnih aktivnosti iziskuje određenu tehničku infrastrukturu i ljudske resurse te određena financijska sredstva u kojima zajednički participiraju Grad, Županija i Ministarstvo.

Troškovi sufinanciranja na razini Ministarstva pokriveni su financijskim sredstvima osiguranim u Državnom proračunu za obilježavanje obljetnica ratnih događanja i stradavanja u Domovinskom ratu, u svakoj proračunskoj godini.   Budući da još zaprimamo zahtjeve za sufinanciranje te da je organizacija proslave Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te obljetnice vojno-redarstvene operacije „Oluja“ još uvijek u tijeku, tek po završetku svih aktivnosti raspolagat ćemo podacima o konkretnim troškovima i bit ćemo u mogućnosti izvijestiti javnost.

Menadžment pjevača Marka Perkovića Thompsona odlučno i s gnušanjem odbacuje, kako su napisali, bezočne laži i medijski pokušaj sabotaže njegovog nastupa za Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja u Slunju.

U priopćenju dalje navode da, kako bi uveličao proslavu Oluje po cijeloj Hrvatskoj, Thompson namjerava svake godine otići na jedno od herojskih mjesta ili gradova koji su bili "prva linija obrane" i koji su obilježili Domovinski rat.

Marko Perković Thompson i njegov dragi prijatelj Mate Bulić ove godine odazvali su se Gradu Slunju kako bi svojim nastupom uveličali proslavu Oluje i to bez naknade, tvrde iz Thompsonova menadžmenta.

'Dakle, Thompson i Mate Bulić povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja u Slunju 2017. godine osobno za sebe nisu naplatili niti jedne lipe', poručuju.