kandidat za župana

Miletić: Želim da Istra bude još prepoznatljivija na karti svijeta i da bude ne jedan nego dva koraka ispred

07.03.2021 u 13:19

Bionic
Reading

Susretima s gospodarstvenicima u Bujama i Rovinju kandidat IDS-a za istarskog župana i predsjednik stranke Boris Miletić završio je prvu seriju druženja s istarskim poduzetnicima i obrtnicima kojima je predstavio planove oporavka nakon pandemije i jačanja istarskog gospodarstva

"Upravo gospodarstvenike vidim kao stup stabilnosti i snage Istre. S njima dijelim isti cilj, a to je da najrazvijeniju hrvatsku regiju odvedemo još korak dalje na putu razvoja i napretka. U tome će dobra suradnja javnog i privatnog sektora biti od presudne važnosti, stoga me raduje što imamo sve preduvjete za jačanje istarskog gospodarstva, koji već sad ima lidersku poziciju u Hrvatskoj", naveo je Miletić u nedjelju u priopćenju.

Dodao je kako je u razgovorima s gospodarstvenicima diljem Istre najavio daljnji razvoj strukovnog obrazovanja i stručnih kadrova.

Novim Sveučilišnim kampusom i novim prostorom, smatra Miletić, istarsko veleučilište nudit će moderne uvjete za studiranje i novi studiji, uz Istarski fond za stipendiranje nadarenih učenika i studenata. Najavivši neke od ključnih projekata, Miletić je istaknuo novo prometno povezivanje Istre, koje uključuje modernizaciju istarske željeznice i izgradnju pomorskog putničkog terminala u Puli, širenje zračne luke Pula i istarskog ipsilona prema Labinu, ali i i ubrzanu digitalizaciju gospodarstva i javne uprave te konkretno ulaganje od 250 milijuna kuna za stvaranje tisuću novih radnih mjesta.

"Vjerujem u Istru kao regiju stalnog rasta, napretka i novih ideja. Želim da Istra bude još prepoznatljivija na karti svijeta i da bude ne jedan nego dva koraka ispred", zaključio je Boris Miletić.