gdje je zapelo?

Još nema udžbenika za 'Školu za život'; Divjak: Nećemo biti taoci bilo kakvih ucjena

28.08.2018 u 13:43

Bionic
Reading

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak izjavila je u utorak da reforma ulazi u škole, bez obzira na izazove koji postoje, a što se tiče udžbenika za eksperimentalni program Škola za život, istaknula je kako trenutačno traje pregovarački postupak s nakladnicima te da vjeruje da će se sve osigurati da školska godina normalno krene

'Reforma ulazi u škole bez obzira na različite izazove koje imamo. Ne dam se ucjenjivati od bilo koga i sigurno neće ni učenici ni učitelji biti taoci bilo kakvih ucjena. Što se tiče eksperimentalnih udžbenika, imamo i plan B za koji osobno mislim da je jako dobar ali sad smo u pregovaračkom postupku s nakladnicima i u tom smislu vjerujem da ćemo sve osigurati da se normalno krene', rekla je ministrica Divjak odgovarajući na pitanje novinara o najavama nakladnika da eksperimentalni udžbenici neće biti spremni za početak nove školske godine.

Napomenuvši da je natječaj za udžbenike raspisan u skladu sa zakonom te da su na zahtjev nakladnika dvaput produžavani rokovi za doradu materijala, Divjak je istaknula da je vremena bilo dovoljno te da je suradnja bila dobra, no 'sada u pregovaračkom postupku različite interesne skupine koriste različite alate'.

  • +11
Ministrica Divjak nazočila završnim pripremama pred početak nove školske godine Izvor: Pixsell / Autor: Davor Puklavec/PIXSELL

U središtu pregovaračkoga postupka Ministarstva s nakladnicima je otkupna cijena eksperimentalnih udžbenika, a kako prenose mediji neki su nakladnici najavili da udžbenici za eksperimentalni program Škola kroz život ne mogu biti spremni do početka nove školske godine 3. rujna.