zbog agrokora

Jandroković: Nema opasnosti za Vladu, većina neće pasti

27.10.2017 u 21:49

Bionic
Reading

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković izjavio je kako su najbolji odgovor na SDP-ovu inicijativu za opoziv Vlade jučer dali veliki Agrokorovi dobavljači, OPG-ovi i mali dobavljači, koji su kazali da su zadovoljni, te poručio kako nema opasnosti za Vladu.

Jandroković je to izjavio u razgovoru za Dnevnik Nove TV u petak navečer, dodao kako nije zabrinut i da na tome pitanju sasvim sigurno neće pasti većina. 

 ’Radi se o jednoj ishitrenoj odluci u prvom redu SDP-a,’  rekao je dodavši kako je inicijativa potpuno nepotrebna. Smatra kako su se u SDP-u poveli za novinskim članicima te da nisu dovoljno promislili o onome što rade. 

Podsjetio je i da je razgovarao s Miloradom Pupovcem te dodao kako je siguran da će 78 glasova u Hrvatskom saboru, a možda i koji više, poduprijeti Vladu Andreja Plenkovića.  

Komentirajući ugovor o roll up kreditu za Agrokor, podsjetio je kako kako je to bilo vrijeme u kojem je prijetio veliki fijasko cijelog Agrokora. ‘Govorilo se tada o slomu Agrokora koji bi sa sobom povukao na desetke dobrih firmi koje su njegovi dobavljači’, rekao je dodavši kako bi se time u velikoj mjeri uništilo hrvatsko selo, poljoprivredni proizvođači, a više desetaka tisuća ljudi ostalo bi bez posla. 

Prema Jandrokovićevim riječima, pomoću ‘lex Agrokora taj proces je uspješno zaustavljen. ‘On se nije dogodio i danas imamo puno kontroliraniju situaciju’, rekao je i dodao kako nije samo Knighthead kreditirao Agrokor, nego još tridesetak drugih firmi, kompanija, banaka.  Na novinarsku tvrdnju da je Knighthead kreditirao u najvećoj mjeri, Jandroković je odgovorio kako je  Knighthead dao 20 posto, a druge dvije banke 18 i 19 posto.