ZABRINUTI PREMIJER

Izraz lica izdaje Zorana Milanovića

02.06.2014 u 15:34

  • +22

Neraspoloženi Milanović sastao se s Milom Đukanovićem

Izvor: Pixsell / Autor: Montaža: Ivana Galović

Bionic
Reading

Da se predsjednik SDP-a i Vlade Zoran Milanović teško nosi s teretom optužbi koje je na njegov račun izrekao bivši ministar financija Slavko Linić, optuživši ga da je osobni i interes svoje obitelji i prijatelja stavio iznad dobrobiti građana, vidljivo je i iz njegova zabrinutog izraza lica

Čak ni prijateljski posjet crnogorskog kolege Mila Đukanovića, koji je u posjet Hrvatskoj stigao upravo na poziv Milanovića te Đukanovićeve pomirljive riječi kako granični problem Prevlake neće biti preprekom u zajedničkom istraživanju Jadrana, nisu skinuli sjenu brige s Milanovićeva lica.

Premijerovo raspoloženje dodatno je pokvarila i objava iz zagrebačke Gajeve 30 a koja kaže da je USKOK, u okviru svojih ovlasti, poduzeo sve potrebne radnje radi provjere navoda Slavka Linića koje je iznio na konferenciji za novinare u sjedištu riječkog SDP-a. Tako je od nadležnih državnih tijela zatražena žurna dostava cjelokupne dokumentacije o svim slučajevima koji su spomenuti u javnim nastupima, a od policije zatraženo provođenje kriminalističkog istraživanja.

Kao razlog za svoju smjenu Linić je naveo INA-u, HBOR i projekt Mali biskviti. U tekstu pod nazivom 'Ovo je pet pitanja koja pod hitno traže odgovore' detaljno smo detektirali što je to čime bi se nadležne institucije trebale pozabaviti.


Dok USKOK prikuplja podatke o eventualnom koruptivnom ponašanju premijera, tajne službe svoj su dio posla već obavile. Predsjednik Republike Ivo Josipović sutra će obznaniti je li Milanović doista zlorabio obavještajne službe kako bi Linića politički eliminirao kao što to tvrdi bivši ministar financija.

Milanović je pak kao lažne odbacio sve optužbe iz Linićeve predstavke tvrdeći da je time za njega završen slučaj Linić, no izraz lica govori upravo suprotno – to je problem s kojim se tek treba suočiti. Jer nakon Linićeve kanonade premijer će teško moći oprati svoj ugled u javnosti, kao i vlastitoj stranci. Sve je, naime, više nezadovoljnih šefom, a neki od njih to svoje nezadovoljstvo sve otvorenije iskazuju. Priliku da otvoreno kažu sve što misle svome šefu Milanoviću, SDP-ovci će dobiti u subotu, 7. lipnja ove godine, na sjednici Glavnog odbora stranke.

'Jedno je sigurno, Glavni odbor će raspravljati o svemu samo ne o uobičajenim temama', kako je rekao Leko.

RTL Autor: RTL