učlanio se prošle godine

I novopečeni HDZ-ovac, kirurg Hrvoje Tomasović, juriša na jednu od čelnih pozicija u stranci

09.02.2020 u 23:53

Bionic
Reading

HDZ je dobio još jednog pretendenta za visoku funkciju u stranci. Kirurg Hrvoje Tomasović najavio je da će se kandidirati za mjesto potpredsjednika stranke

'Nakon dugog razmišljanja o svemu u politici zadnjih desetak godina, odlučio sam najaviti kandidaturu za jedno od četiri potpredsjednička mjesta Hrvatske demokratske zajednice', napisao je u nedjelju na Facebooku.

U objavi na Facebooku nije se izjasnio čiji tim podupire, onaj Andreja Plenkovića ili Mire Kovača. Ustvrdio je tek da ne pripada niti jednom stranačkom lobiju.

Tomasović, inače dugogodišnji HSP-ovac, prošle se godine učlanio u HDZ. 'Na desnici je obična hrpa luđaka s egom do neba. Izgubio sam živce, ne mogu više s njima', kazao je Tomasović tada za tportal.

  • +5
Hrvoje Tomasović Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

Ovaj veteran Domovinskog rata i kirurg sa Klinike za tumore u Zagrebu, prošle se godine također natjecao na izborima za šefa Hrvatske liječničke komore.

U nedjelju je kandidaturu za potpredsjednika HDZ-a istaknuo i Milijan Brkić, a u subotu Petar Škorić.

Podsjetimo, u timu Andreja Plenkovića koji se natječe za predsjednika stranke, kandidati za potpredsjednika su Branko Bačić, Oleg Butković, Ivan Anušić i Zdravka Bušić. Za zamjenika predsjednika natječe se Tomo Medved.

U suparničkom taboru kojeg predvodi kandidat za predsjednika HDZ-a Miro Kovač, Davor Ivo Stier je kandidat za potpredsjednika stranke, a Ivan Penava za zamjenika predsjednika stranke.