hrvoje tomasović

Napustio ekstremnu desnicu i učlanio se u HDZ: Izgubio sam živce, ne mogu više s tim lažnim vođama

18.04.2019 u 11:57

Bionic
Reading

Zagrebački kirurg i dugogodišnji član pravaških i desnih stranaka, ali i jedan od kandidata za predsjednika Hrvatske liječničke komore (HLK) Hrvoje Tomasović, učlanio se u HDZ. Kaže da mu je dosta 'navodne desnice i umišljenih likova koji za sebe misle da su najpametniji'

Pristupnicu novoj stranci potpisao je u Samoboru, u koji se prije nekoliko godina preselio nakon više desetljeća provedenih u Zagrebu i Splitu. Bit će aktivan u novoj stranci 'ako od njega zatraže pomoć'.

'Na desnici je obična hrpa luđaka s egom do neba. Izgubio sam živce, ne mogu više s njima', kazao je Tomasović za tportal.

Od 1991. godine bio je član Hrvatske stranke prava (HSP), iz koje je izbačen u doba predsjednika Ante Đapića, a potom je u Splitu 2012. godine osnovao Hrvatski demokratski slobodarski savez Dalmacije (HDSSD). Neuspješno se kandidirao za gradonačelnika Splita i ovu stranku dvije godine kasnije, kako kaže, 'vratio Branimiru Glavašu'. Od tada je aktivan isključivo na društvenim mrežama, na kojima je često i blokiran zbog vrlo otvorenih ili neprimjerenih objava.

'Svi ti lažni vođe desnice su u svojoj biti ulizice HDZ-u, koji su mislili da je lakši put do sinekura (para) preko manjih stranaka jer je manja konkurencija. U HDZ-u bi morali imati barem minimum neke škole ili fakulteta. Ne znam koji od pravaških čelnika ima ikakav fakultet, a predstavljaju stranku hrvatskog intelektualizma osnovanu od vrhunskih intelektualaca poput Starčevića. Dosadila mi ta luzerska, posvađana, zavidna, razjedinjena kvazidesnica koja nije mogla čak ni na ove EU izbore zajedno, pa sada imamo posvađane neke suvereniste i neke nezavisne koji zajedno dobivaju devet posto, a ovako će dobiti svaki po tri posto, tj. k....! Tako, gospodo moja, dosta mi je budala i puno mi je manje licemjerno onda raskrstiti s tim kvazidesničarskim lažnjacima i otići u HDZ. Pa dragi moji desničari, čestitam na još jednom gubitku izbora i još jednoj svađi između Hasanbegovića, Esih, Ruže s kompanijom i nemogućnosti zajedničkog izlaska na izbore!', objavio je Tomasović na Facebooku. Kaže da uopće ne mari za uvrede koje će, pretpostavlja, uslijediti.

  • +7
Hrvoje Tomasović Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

Ovaj liječnik široj javnosti je postao poznat 2006. godine, kada je kao predsjednik splitskog HSP-a sudjelovao u incidentu s nekoliko britanskih turista i potom na nekoliko dana završio u pritvoru, ali i po aferi iz 2015. godine, kada je objavljena njegova navodna prepiska u kojoj s kolegicom liječnicom dogovara uzimanje mita od pacijenata. On je tvrdio da se radilo o namještaljci, a Ministarstvo zdravstva utvrdilo je da nije bilo mita.

Dvije godine kasnije na portalu najdoktor.com izabran je za najboljeg abdominalnog kirurga u Hrvatskoj. Već desetljećima živi u izvanbračnoj vezi sa Splićankom Anom Sasso, bivšom Miss Jugoslavije i originalnim zaštitnim licem Pipija.

Posljednjih godina Hrvoje Tomasović aktivan je unutar Hrvatske liječničke komore i jedan je od kandidata za njenog predsjednika na izborima koji bi se trebali održati u svibnju.

'Ali ti izbori su namješteni, ne može ih dobiti nitko osim ljudi koji ih organiziraju. Nema apsolutno nikakvih demokratskih standarda niti mrvice transparentnosti. Bivši predsjednik doveo je svoje ljude koji su se međusobno posvađali, a onda i njega izbacili, pa se svi sada kandidiraju za mjesto predsjednika. Uzrok svađe jest trošenje pet milijuna eura koje nitko ne kontrolira, a ne briga za liječnike ili pacijente', tvrdi Tomasović.

Svoj friški angažman u HDZ-u odbija na bilo koji način povezati s borbama u HLK-u.